Az új Samsung Galaxy S20 csúcsmodell szintén kriptovaluta tárcával kerül a boltokba

A dél-koreai multinacionális technológiai óriás, nemrégiben mutatta be a legújabb okostelefon-szériáját az Unpacked 2020 keretein belül, amely San Franciscóban került megrendezésre. A termékcsalád legújabb tagja a Galaxy S20 elnevezést kapta.

A telefon bemutatásánál nagy hangsúlyt fektettek az új kamera adottságaira, azonban a készülékek biztonsági rendszerének fejlesztéséről sem feledkeztek meg.

“Egy biztonságos processzort hoztunk létre, amely a PIN-kód, jelszó, mintázat és a Blockchain privát kulcs védelmére szolgál. A Knox platformon keresztül a készülék adatai biztonság alatt állnak hardvertől kezdve a szoftverig. Tehát a magánadatok privátak maradnak” – állítja a Samsung.

Ez a bejelentés azt jelenti, hogy a kriptovaluta privát kulcsok tárolása alapfelszereltségként lesz elérhető az S20 teljes termékcsaládjában.

A Samsung legelőször 2018 márciusában tette elérhetővé a digitális fizetőeszköz tárolást a Galaxy S10 modelljében. A Knox biztonsági rendszer bemutatását követően, júliusban a Galaxy S10-et továbbfejlesztették egy fejlesztői készlet (SDK) kiadásával. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kifejezetten a telefonhoz dappokat készítsenek. Az egyik ilyen dapp megoldhatóvá tette azt, hogy a kereskedők QR-kódjának beolvasásával lehessen fizetni termékekért és szolgáltatásokért direkt kriptovalutákkal.

Akkor a beépített kriptotárca csak az ether (ETH) és ER20 tokenek tárolására volt alkalmas, később a PundiX bejelentette, hogy az XWallet applikáció felkerült a Samsung rendszerébe, ezzel lehetővé vált a felhasználók számára, hogy az alkalmazást összekapcsolják a Samsung blockchain tárcájával. Szeptembertől a Samsung listázta a bitcoint (BTC) és a TRON-t (TRX) digitális eszközöket is. A Samsung tehát egyértelműen a decentralizált kriptovaluták mellett tette le a vokság, mi sem bizonyítja jobban, hogy további digitális eszközöket terveznek listázni a Galaxy új modelljein.

Samsung Galaxy S20 március 6-tól lesz kapható az Egyesült Államokban, Ausztráliában és az Egyesült Arab Emírségekben, valamint március 13-tól az Egyesült Királyságban. Magyarországon március 8-ától előrendelhető az új széria darabjai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük