XRP/USD technikai elemzés: a Santander komoly potenciált lát a Ripplében

Egy közelmúltban lezajlott európai nemzetközi konferencián, Spanyolország vezető és egyben piaci tőkeértéke alapján a legnagyobb euróövezeti pénzintézetének (Santander) digitális fejlődéséért felelős főigazgatója, John Whelan a cég nyitottságáról tett említést a blockchain technológia felé. A célozgatás középpontjába a Ripple blokklánca került. Említést tett a már meglévő partnerségükről, a működő blokkláncukról, amely jelenleg négy ország (Brazília, Mexikó, Nagy Britannia, Spanyolország) számára már elérhető, de ez a szám hamarosan tízre fog nőni. Kitért az ügyfelek elégedettségére is, mivel a hatalmas mennyiségű külföldi tranzakció szinte azonnali végrehajtással bonyolódik le.

A Santander ügyvezető elnöke, Anna Botin szerint a One Pay FX opció a Santander Csoport deviza fizetéseinek több mint a felét hajtja végre. Az idei év végéhez közeledve hivatalos statisztikával is alá tudják támasztani, hogy ezen típusú szolgáltatásaik realizálásához a blokklánc technológia lassacskán elengedhetetlenné válik.

Ripple Santander szövetségnek hamarosan a chartokon is meg kell mutatkoznia

Ripple Santander szövetségnek hamarosan a chartokon is meg kell mutatkoznia

Ezen pozitív hírek akkor kerültek napvilágra, amikor az XRP a támaszvonalán található. A mellékelt ábrán is látható, hogy az idő és ciklus függvényében egy ismételt ABC ciklus lehetősége alakult ki. Az említett sablonra alapozva láthatjuk a csökkenést a támaszvonalra és a ciklus B hullámának kellene következnie, ami növekedést biztosít 0,42 dollárig. Ez a pont viszont komoly ellenállás és csak nagyobb tőkeáramlás esetén törhet át.

Ripple Santander

A mellékelt ábrán figyeljük meg újra az előző ABC ciklust, és a jelenlegi általam megjósolt ismétlődő hasonló jegyeit. A legutóbbi svájci befektetők és partnerek bejelentése után fejezte be az XRP az A ciklust (már nagyon kellett az életjel a Ripple háza tájáról), majd mostani Santander bejelentés… kezdődik a növekvő B ciklus. Az ábra alapján az XRP értéknövekedése decemberben, januárban várható.