Vezető videokártya gyártó beszáll az altcoin bányászatba

A vezető videokártya gyártó Sapphire Technology hivatalosan is bejelentette, beszáll a kriptovaluta bányászhardver gyártásba.

A Sapphire új rigje az INCA CS-14 modellnevet kapta és 14 14 RX 470 GPU-t rejt feltöltött Linus operációs rendszerrel és bányász szoftverrel. A becsült hashereje 410 MH/s körül várható +- 5 százalékkal, az áramfogyasztása körülbelül 1 950 Watt. A vállalat közleménye szerint 15 évnyi gyártási know-how összpontosul a modern videokártyákban és a bányászrig kifejlesztésében.

Vezető videokártya gyártó beszáll az altcoin bányászatba

A rendszer elsősorban az ipari bányászokat célozza mert egy sor adatközponti optimalizációs technológiát is beépítettek. Kompatibilis a szabvány tartókeretekkel, a nagy konfigurációkra lett optimalizálva a légáramlás, egyirányú kábeltelepítés, valamint akár bányászrigekre lebontott energiagazdálkodás és felügyelet is megoldható.

Van még mit keresni a gyártóknak a bányászat területén?

A Sapphire beszállása a bányászhardver gyártásba egy meglepő kiállás a szektor jövőbeli növekedése mellett. A friss hírek inkább bezárásokról szólnak köszönhetően a beszakadt árfolyamoknak ami több 100 000 bányászhardver lekapcsolását jelentette a hálózatokról. Ugyan elsősorban a kis- és közepes bányászokat érinti, de hosszútávon a vezető gyártók és farm üzemeltetők kilátásait is csorbíthatja. Grafikus kártya téren az Asus és a Gigabyte már jelezte, a csökkenő GPU bányász kereslet miatt nagy mennyiségű eladatlan készlet maradt a nyakukon.

“A blokklánc piac nagyon izgalmas szektor és érdemes beszállni, és ahogy a fejlődő piac növekedik, úgy jelent egyre lényegesebb lehetőséget a Sapphire-nak,” kommentálta Adrian Thompson, a Sapphire Technology globális piacokért felelős alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük