Saría-kompatibilis az Algorand, 70 milliárd dolláros piacra kíván betörni

Hétfőn jelentette be az Algorand, hogy saría licencet kapott.

A licencet a bahreini Shariya Véleményezési Iroda (SRB) bocsátotta ki és annyit jelent, hogy az Algorand platformja megfelel az iszlám törvénykezés legszigorúbbjainak is. A licenc segítségével az Iszlám bankolási törvényeket követő befektetők és társaságok is befektethetnek a platformba vagy annak tokenjébe. Ezzel, becslések szerint 70 milliárd dolláros piac válik elérhetővé az Algorand számára, áll egy 2017-es, a Maláj Nemzetközi Iszlám Pénzügyi Központ tanulmányban.

A saría-kompatibilitás komplikált területe a befektetési rendszereknek. Ahhoz, hogy ilyen licencet kapjon egy társaság, kötelesek a saría által tiltott profitszerzési lehetőségeket figyelmen kívül hagyni. Ilyen tiltott profitszerzési terület a szerencsejáték, alkohol és a kamat a hiteleken.

Az még nem tiszta, hogy pontosan hogyan is vette ezen akadályokat, hiszen az Algorand az Ethereumhoz vagy a TRON-hoz képest egy blokklánc platform, amire változatos decentralizált alkalmazásokat lehet fejleszteni, beleértve szerencsejáték alkalmazásokat is. A licenc at indukálja, hogy az Algorand egyenként fogja elbírálni a saría törvények alapján a blokkláncára fejlesztett dappokat, ami egyfajta kormányzati centralizációt fog jelenteni.

Egyelőre mindenesetre az iszlám pénzügyi rendszerhez való hozzáférés lehetősége messze túllő a centralizációs félelmeken.

Az ALGO token nem reagált a hírre és az általános piaci hangulattal összhangban enyhe mínuszban 0.21 dolláron kereskedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.