“Satoshi egy fekete nő volt”, állítja Sinclair Skinner, a BitMari társalapítója

Tegnap volt Juneteenth, azaz a rabszolgaság eltörlésének emléknapja az Amerikai Egyesült Államokban. 1865. június 19-én ugyanis Gordon Ranger vezérőrnagy északi csapatai bevonultak a texasi Galvestonba, és a tábornok kihirdette a rabszolgaság eltörlését. Ezzel a polgárháború után újraegyesült ország utolsó rabszolgatartó államában is szabaddá váltak a feketék.

Esélyegyenlőség a kriptovaluták révén

Miközben az amerikai társadalom az elmúlt években elfelejtkezett június 19-ről, és annak fontosságáról, a május 25-én meggyilkolt George Floyd halála után több szenátor azt kérte, hogy az emléknap legyen az Egyesült Államokban nemzeti ünnep.

Ezen emléknap, és a jelenleg Amerikában zajló rasszizmus elleni tüntetések kapcsán Cleve Mesidor, a National Policy Network of Women of Color in Blockchain szervezet alapítója beszélgetésre hívta a blokklánc és kriptovaluta szektorban érdekelt fekete cégtulajdonosokat, vezetőket.

A pénteken folytatott virtuális találkozó során a résztvevők abban azonnal egyetértettek, hogy a faji sokszínűség és a pénzügyi befogadás jótékony hatással van a kriptovalutára és a blokklánc iparra. Úgy vélik, hogy kriptovaluták lehetővé teszik az állampolgárok számára azt, amit a rasszista Wall Street nem enged meg. Többen azt nyilatkozták, hogy a feketéknek és a színes bőrűeknek is a technológiai fejlesztés részévé kell válniuk.

Isaiah Jackson, a KRBE Digital Assets Group alapítója és a Bitcoin & Black America szerzője szerint a digitális eszközökbe történő fekete beruházás rugalmasabb rendszert hozna létre, mint a Black Wall Street, a fekete üzleti negyed, amelyet a fehérek 1921-ben felgyújtottak.

Nem, a kriptovalutát és a blokklánc technológiát nem lehet felperzselni”, mondta Jackson. „Mindenkit arra szeretnék ösztönözni, hogy maradjon éber. Ügyeljen arra, hogy mihamarabb kivegye a pénzét, megtakarításait ebből a hibás rendszerből. Cenzúra-ellenálló rendszereket kell használnunk, mint például a bitcoin.”

Sinclair Skinner, a pán-afrikai BitMari társalapítója egyetértett azzal, hogy a bitcoin, és a fekete közösség erkölcsi világképe megegyezik.

Mi azt mondjuk, hogy Satoshi fekete”, jelentette ki Skinner. “De Satoshi valószínűleg egy fekete nő volt. Egy férfi soha nem lett volna képes elmenekülni, és a pénzt nem magával vinni”

Több munkára van szükség

Habár a kriptoipar számos lehetőséget kínál bőrszíntől függetlenül, Skinner szerint rengeteg társadalmi probléma merül fel a blokklánc területén is.

“A blokklánc tele van rasszistákkal. Olyan, mint a társadalom többi része,” állította Skinner felháborodva.

A kockázati tőkéért folytatott küzdelem során a blokklánc rajongóknak emlékezniük kellene arra, hogy a kriptovaluta vállalkozók, és a feketék ugyanazokkal a kérdésekkel néznek szembe,” tette hozzá Mesidor.

“A kriptovaluta egy módja annak, hogy a fekete vállalkozók végre elérjék a gazdasági egyenlőséget,” mondta Jomari Peterson, Ph.D. a Carnegie Mellon Egyetem kisebbségi közösségek érdekeit képviselő hallgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük