Satoshi Nakamoto festménykiállítás nyílik Budapesten

Korábban sehol sem látható, egyedi festménykiállítás nyílik november 23-án Budapesten, ahol a művész Anton Molnar a bitcoin rejtélyes feltalálójának, Satoshi Nakamotonak a portréját mutatja be.

Nemcsak a kriptoközösség számára, hanem talán az egész világ számára az egyik legnagyobb misztikuma nem más, mint Satoshi Nakamoto, a Bitcoin blokklánc és kriptopénz megalkotója. Habár már 2008 óta életünk része a bitcoin, a mai napig rejtély övezi azt a zsenit, aki gazdasági, pénzügyi, jogi és programozói tudásával létrehozta a 21. század talán legfontosabb vívmányát.

Ez a talány inspirálta Anton Molnár festőművészt is arra, hogy Satoshit ábrázolja, melyen keresztül Nakamoto identitásának és munkásságának megannyi üzenetét tolmácsolja, miközben megőrzi annak mélységét és sokszínűségét. A modern művészet legsikeresebb magyar festője, akinek műveit olyan ismert emberek, mint Cindy Crawford vagy Louis Vuitton is gyűjtik, bámulatosan ábrázolja az absztrakt háttér előtt álló realista alakot, ahogy megérkezünk egy ismeretlen új világba.

A Netuddki festményből Anton megalkotta a Netuddki-t, ami az első, egyetlen és egyben az utolsó NFT alkotása.

Most egy ingyenes kiállítás sorozat keretében a Dlabs szervezésében,  mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy megismerje a Magyarországon született, de Franciaországban élő kortárs festő, Anton Molnar művét. A kiállítás sorozat alkalmával többféle helyen, többféle térben lesz elhelyezve az alkotás, ezzel rávilágítva arra, hogy egy mű vonzereje nem abban van, hogy hol található, hanem, hogy mi a tartalma.

A festmény először a Milton Friedman Egyetemen 2021.11.23-án lesz megtekinthető, majd 2021.11.25-én a Lumas Budapest, végül 2021.12.03-án a Bank Center Budapest helyszínein. Az alkotásra a magyar kriptoközösség egyébként licitálhat is az OpenSea.io aukciósoldalon, a „Netuddki” című festményről készült token árverésén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük