Ez a kép 20 millió forint értékű bitcoint rejt, már csak meg kell oldani

A Satoshi’s Treasure játék 2019 áprilisában indult útjára és már önmagában is egy egyedi online közösségi fejtörő játék kezd belőle kialakulni. A résztvevőknek privát kulcs részleteket kell összegyűjteniük ahhoz, hogy övék legyen az egy millió dollárt rejtő Bitcoin tárca. 2019. június 25-én a közösség megtalálta a 15. nyomot, ami 3 olyan kulcshoz vezet.

Tovább zajlik a Satoshi’s Treasure bitcoinvadászat

A kezdeményezést Eric Meltzer fejlesztette ki azzal a céllal, hogy kriptográfiai, logikai fejtörők megoldásával a tehetségesek közel 1 millió dollár értékű bitcoinnal gazdagodjanak. A játékot a Bitcoin feltaláló után nevezték el Satoshi’s Treasure néven.

Az első nyomot április 16-án publikálták és a közlemények szerint több mint 6000 bitcoinvadász vágott bele a játékba.

Ez pedig a 16. nyom, amit ha megoldanak ~20 millió forintnyi BTC jár

A játékot úgy alkották meg, hogy többségében csak csapatokban lehet megoldani a nyomokat a fejtörőket.

A millió dolláros privát kulcsot 1000 részletre daraboltak és a nyeremény kiváltásához legalább 400 részt kell megoldani. A megoldásokkal a résztvevők akár kereskedhetnek is.

A nyomokat különböző internetes platformokon rejtették el és megoldásukhoz szükséges bizonyos fokú kriptográfiai szakértelem, de szerencsére a játék kiagyalói gondoltak a non-geek felhasználókra is és a világ különböző pontjain szintén nyomokat rejtettek el.

A “The Zero-Knowledge Key” néven futó 16. kulcsnyomot csak a fent található kép visszafejtésével lehetséges megoldani. Mankóként odaírták, hogy “Don’t be so SNARKy”, ami a Zcash kriptopénzre és technológiájára utal. Az altcoin Zk-Snarks technológia révén biztosítja a tranzakciók relatíve titkosságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük