Sebestyén Balázs igazi kriptovaluta rajongó lett

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sebestyén Balázs, a Rádió 1 műsorvezetője óriási kriptovaluta rajongó lett. Bár elismerte, hogy az elmúlt évek során megfizette az árát a vakmerőségének, ma már kiismeri magát a kriptopiacon. 

Mint arról már korábban mi is többször írtunk, Sebestyén Balázs, rádiós műsorvezető nem rejti véka alá a kriptovaluták iránti szeretetét. A Rádió 1 népszerű reggeli műsorában már számtalan alkalommal beszélt a kriptovalutákról, legutóbb Elon Musk-nak ment neki, amiért a Tesla egyik napról a másikra úgy döntött, hogy felfüggeszti a Bitcoin, mint fizetőeszköz elfogadását.

A közismert műsorvezető mostanában egyre gyakrabban hozakodik elő pénzügyi témákkal is, így derült ki az, hogy Balázs maga is kriptovaluta tulajdonos. Most az Index készített egy rövid interjút a celebbel, akit arról faggatott, hogy hogyan is került kapcsolatba a digitális valutákkal.

Balázs elárulta, hogy nagyjából 2013 óta foglalkozik kriptovalutákkal. Először csak kisebb összeget fektetett be, és természetesen veszteséget is elkönyvelhetett, idővel sokat tanult és most már aktívan tőzsdézik. A hírportál arról is kérdezte, hogy fizetett-e már Magyarországon bitcoinnal.

Vettem már kisebb-nagyobb dolgokat bitcoinnal, de inkább csak azért, hogy kipróbáljam, hogy működik, viszont külföldön már egyáltalán nem számít meglepő dolognak, ha valaki bitcoinért árulja a házát vagy épp bitcoint kér az autójáért… Arra azért nem számítok, hogy a bitcoin felváltja vagy leváltja a kormányok által támogatott fiat pénznemeket, nem is ezzel a céllal jött létre, hanem hogy nagyobb pénzszabadságot biztosítson. Azt gondolom, hogy a két dolog egymás mellett fog működni. A blokkláncon történő tranzakciók száma iszonyatos mértékben növekszik, de a mindennapi dolgokat, mint a kávé, süti, hamburger, nem bitcoinnal fogjuk kifizetni, ez egészen biztos. A blokkláncot és a hozzá tartozó natív tokent arra tervezték, hogy helyettesítse a bankrendszert vagy olyan rendszereket, mint a biztosítás, ahol még szükség van közvetítőre, és ez elképesztő újítás. Ezt imádom benne! Decentralizált és megszabadít a fölösleges harmadik féltől. Ráadásul a bitcoinra nemcsak úgy kell tekinteni, mint alternatív fizetőeszközre, hanem egyfajta értékraktárként is funkcionál az inflációs aggályokkal és az elképesztő méretű pénznyomtatással szemben. Nyilván a legtöbb nagy intézményi befektető, akik most beléptek a piacra és elkezdték betenni a portfóliójukba a bitcoint, hasonló értéknövekedési céllal tették, remek inflációs fedezeti ügyletet látva benne.”

Balázs kitért a bitcoin és a vele kapcsolatos környezetvédelmi aggályokra is. Elon Musk és a Tesla legutóbbi döntése nem igazán jött be a műsorvezetőnek sem.

Azt vajon Elon tudja, hogy a Tesláiba kerülő villamosenergia, amivel az autókat töltik Amerikában, 80 százalékban fosszilis tüzelőanyagokból származik? Persze hogy tudja, csak oka van ezt mondani, több milliárdnyi oka!”

Természetesen a kérdések közül nem maradhatott ki egy árfolyam jóslat sem. Balázs szerint habár nem a közeli jövőben, de lesz még 4-500 ezres bitcoin árfolyam. A celeb optimista, úgy véli, hogy a bitcoin jelenlegi gyengélkedése ellenére, év végére simán elérheti a 70-90 ezer dollárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.