Ismét lecsapott a SEC egy kamu blokklánc cégre – idézést kapott a Long Island Blockchain

A korábban üdítőket gyártó cég, mely hirtelen ötlettől vezérelve pártolt át a blokklánc fejlesztésre, idézést kapott az amerikai tőzsde felügyelettől.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Jól időzített profilváltás

A Bloomberg a héten számolt be róla, hogy a Long Blockchain Corporation-t beidézte az amerikai értékpapír piaci felügyelet, a SEC.

A Long Blockchain sztorijáról annak idején mi is beszámoltunk itt a Bitcoin Bázison. A cég tavaly a legnagyobb kriptopénz őrület idején egyszer csak gondolt egy nagyot és profilt váltott. A korábban Long Island Tea néven futó vállalat üdítőitalok gyártásával és kereskedésével foglalkozik, a cég részvényeit nyilvánosan is jegyzik a tőzsdén.

Januárban pedig úgy döntöttek, hogy nem akarnak ők sem kimaradni a blokklánc technológiát és kriptopénzeket körülvevő hájpból. Egyik napról a másikra új tevékenységet vettek fel: a kriptopénz bányászatot és a nevüket is megváltoztatták Long Blockchain Corporationre. A bejelentést követően a cég részvényeinek árfolyama megötszöröződött. Tehát pusztán a blokklánc szó említése, minden további üzleti terv vagy eredmény nélkül jelentős jövedelmet hozott a tulajdonosoknak.

Kamu blokklánc cég a vizsgálat alatt

Az amerikai felügyelet azonban nem figyelte ölbe tett kézzel az eseményeket. Az eredetileg július 10-ére dátumozott idézésben számos dokumentumot kérnek be a cégtől.

A Long Blockchain Corp. mindössze egy szűkszavú közleményt adott ki a SEC vizsgálódása kapcsán.

„Cégünk teljes mértékben együttműködik a SEC nyomozás idején. Egyelőre nem tudjuk megmondani milyen eredménnyel zárul a vizsgálat, így azt sem, hogy milyen következményei lesznek.”

A New York székhelyű kamu blokklánc cég a napokban változtatta meg a tevékenységét hűségprogramok nyújtására, melyek egy új leányvállalatuk a Stran Loyalty Group fog folytatni a jövőben. A leányvállalat újonnan kinevezett igazgatója Andy Shape egy sajtóközleményben annyit árult el az új tevékenységről, hogy a technológia bevonásával szeretnék a vevőket a hűségprogramok irányába terelni.

A Long Blockchain Corp részvényeivel áprilisig a Nasdaq-on lehetett kereskedni, azonban az alacsony forgalom miatt kivezették a tőzsdéről. Ekkor a cég úgy döntött, hogy továbbra is nyilvános részvényekkel rendelkező vállalatként működik tovább, melynek papírjait nem szabályozott tőzsdei keretek (OTC) között lehet adni-venni ezután. Jelenleg a cég piaci értéke 5 millió dollár körül mozog, miközben tavaly decemberben még 70 millió dollár is volt a részvények teljes névértéke a névváltást követően.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.