Sétálva juthatsz ingyen bitcoinhoz egy új alkalmazás segítségével

  • 97
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az sMiles nevű új applikációval ingyen lehet bitcoinhoz jutni, futva, biciklizve vagy éppen sétálva. 

A StandApp startup bejelentette, hogy hamarosan elindítja sMiles nevű alkalmazását, amely a Bitcoin Lightning Network-jén alapul. Az új applikáció segítségével a felhasználók olyan egyszerű hétköznapi tevékenységeikkel, mint például kerékpározás, futás vagy séta, kriptovalutákhoz juthatnak.

A projekt vezetője és társalapítója Igor Berezovsky, aki nem mellesleg a Shape IM+ üzenetküldő alkalmazás vezérigazgatója azt mondta az új alkalmazásról, hogy az sMiles célja az, hogy a bitcoin tömegekhez jusson el. A startup fel szeretné gyorsítani a hiperbitcoinizációt. Mivel a felhasználóknak nem kell megváltoztatni hétköznapi szokásaikat, az alkalmazás használatával a bitcoin könnyen be tud kapcsolódni a mindennapi életükbe, felesleges erőfeszítések nélkül. Az emberek így nemcsak egészségesebbek lesznek, hanem még pénzt is kereshetnek.

Az sMiles satoshiból és mérföldből áll. Az alkalmazás mindenki számára elérhető, nem csak azoknak, akik már tudják, mi az a bitcoin. A végfelhasználói alkalmazás mellett van egy erőteljesen skálázható Lightning háttéralkalmazás is, amelyet azoknak az üzleti partnereknek szeretnénk ajánlani, akik a felhasználók ösztönzése iránt érdeklődnek,” jelentette ki Berezovsky.

Az egészséges életmód satoshit ér

A satoshi jelenleg a bitcoin legkisebb egysége. Egy BTC százmillió satoshival rendelkezik. A felhasználók által megtett távolságok méréséhez az sMiles az okostelefonok GPS-helymeghatározását fogja használni. Berezovsky szerint a felhasználók még vezetés közben is kaphatnak satoshit, bár az alkalmazás célja inkább az, hogy az egészséges életmód felé irányítsa az embereket. A felhasználók már azért is jutalmakat kapnak, ha az alkalmazás számára engedélyezik például a jelenlegi földrajzi pozíciójuk meghatározását, illetve az értesítések megjelenítését a készülékükön. Az összegyűjtött kriptovalutákat bármikor áthelyezhetik egy külső Lightning tárcába. Az applikáció használatához nem kell regisztrálni, csak akkor ha valaki több mint 10 ezer satoshit szeretne a tárcájára átutalni.

Az sMilesnál a regisztrációhoz nem kell a valódi nevet megadni. Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az adatvédelem és a biztonság mellett”, tette hozzá Berezovsky. Az alkalmazás jelenleg nem rendelkezik intézményi támogatókkal. A startup egészségbiztosítókkal, hirdetőkkel és üzleti partnerekkel is szeretne tárgyalni a jövőben különböző finanszírozási lehetőségekről.

Az sMiles elindítása után a vállalkozás olyan funkciókat is integrálni szeretne az alkalmazásba, mint az IM+ üzenetküldő applikáció. Berezovsky úgy véli, hogy az embereknek nemcsak a megtett lépésekért kellene bitcoint keresniük, hanem az IM+ alkalmazáson keresztül üzenetküldésért és böngészésért is.

Ha a fejlesztések a megfelelő ütemben haladnak az alkalmazás már május közepén, a bitcoin feleződés után elérhető lesz mind iOS, mind pedig Android készülékeken.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.