A Shell blokklánc startupba fektet

Egy amerikai blokklánc startup meg nem nevezett összegű befektetést kapott a Shell energiaipari vállalattól és a Sumitomo Corporation Grouptól.

Egy szerdai közleményben a LO3 Energy közölte, kifejlesztett egy olyan tranzakciós energiaplatformot, ahol nyomon lehet követni a különböző beszállítóktól érkező energiaforrásokat.

“Ahogy átlépünk a karbonmentes jövőbe úgy kíván a Shell olyan innovatív vállalatokba fektetni, amik lehetővé teszik ezt az átmenetet. A LO3 Energy kiválóan beleillik ebben a térbe,” nyilatkozta Kirk Coburn, a Shell Ventures igazgatója.

A LO3 rendszer, ami elsősorban egy mobil alkalmazást jelent, a felhasználók megválaszthatják, hogy milyen helyi energiaforrásból kívánják fedezni a háztartásuk energiaigényét és mellette direkt energiaszolgáltatót is kiválaszthatnak.

Mialatt az áram normálisan halad át a hálózaton addig egy privát, engedélyhez kötött blokklánc nyomon követi az energiaforrás paramétereit és a vásárlási szerződés adatait.

A LO3 Energy fehér könyve szerint az “Exergy” blokklánc “megkönnyíti a helyi villamosenergia-termelés optimális összekapcsolását olyan felekkel, akik a leghatékonyabban értékelhetik ki, szerezhetik be, tárolhatják és hasznosíthatják ezt a termelt áramot. Az így létrejött tranzakciók egy olyan piacvezérelt részvételi környezetben lesznek végrehajtva, amely önvégrehajtó elosztott főkönyvi szerződések használata révén, a növekvő automatizálási szinttel, a lehető legközelebb lesznek a hálózat széléhez.”

A vállalat elmondása szerint a terméküket számos felhasználási területen lehet hasznosítani, beleértve “peer-to-peer energiakereskedelmet, energiafedezeti ügyleteknél, virtuális erőműveknél, dinamikusan tölthető elektromos autóknál és keresleti válaszadásra.”

A startup CEO-ja, Lawrence Orsini elmondta:

Az energia egy forradalmon megy keresztül ahogy a megújuló elosztott energiaforrások egyre nagyobb piaci részesedésre tesznek szert – de hogy hatékonyan integráljuk, szükségessé válik az energiahálózatok újratervezése.

A LO3 korábban már átesett egy sikeres forrásbevonási akción, akkor a Braemar Energy Ventures,  a Centrica és a Siemens fektetett be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük