Közel húszszor annyi Shiba Inu címet hoztak létre, mint az előző hónapban

A közelmúltbeli piaci visszaesés ellenére még mindig van remény a Shiba Inu (SHIB) rajongók számára. A Santiment közösségi adatelemző platform nemrégiben közzétett bejegyzése szerint a SHIB befektetői hangulata meglepően bikás.

Az adatok azt mutatják, hogy a napi új Shiba Inu címek száma nemrég elérte a múlt havi átlag 20-szorosát. Mindeközben az árfolyam egy hét alatt több mint 60%-ot nőtt, azonban az elmúlt 3 napban nem történt jelentős árfolyammozgás.

Megugrott a Shiba Inu elfogadottsága

Az elmúlt egy hónapban a SHIB árfolyama elképesztő, 288%-os emelkedést produkált. Eközben a piaci kapitalizáció 21 milliárd dollárra nőtt, és ezzel a 10. legnagyobb kapitalizációjú érmévé vált. A Shiba Inu 2021 decembere óta nem produkált ilyen adatokat. A gyors növekedés kétségtelenül nagyobb bizalmat ébresztett a befektetőkben a SHIB hosszú távú potenciáljával kapcsolatban.

Shiba Inu,
SHIB árfolyamának alakulása az elmúlt 1 hónapban. Forrás: coinmarketcap.com

Az IntoTheBlock piacelemző platform adatai szerint a Shiba Inu ebben a hónapban az új címek számának ugrásszerű növekedését tapasztalta. Az “új címek” azokra a SHIB címekre utalnak, amelyek először kerülnek a blokkláncra.

Ha az ilyen címek napi száma magas, akkor a mémérme hálózatra rengeteg új felhasználó áramlik be. Természetesen a gyors beáramlás megnövekedett érdeklődést is jelezhet, ami pozitívan hathat az Shiba Inu árfolyamára. Ha az érdeklődés alacsony, és kevés új cím jelenik meg, az a token iránti érdeklődés hiányát jelezheti.

Az IntoTheBLock grafikonja azt mutatja, hogy a napi új Shiba Inu címek száma ebben a hónapban jelentősen megugrott. Jelenleg a hálózathoz csatlakozó új felhasználók száma eléri a 8400-at.

Néhány nappal ezelőtt a mutató egy rendkívüli csúcsot is megdöntött. 24 óra alatt 21 000 új cím jelent meg a láncon. Ez a csúcs az IntoTheBlock szerint közel hússzorosa volt a februárban megfigyelt napi átlagnak.

A mémérmék elfogadottságának ez az ugrásszerű növekedése az árfolyam gyors emelkedésével párhuzamosan következett be. Az ehhez hasonló emelkedések vonzóak a befektetők számára, így nem csoda, hogy sok felhasználó özönlött a hálózathoz.