Elindult a Shiba Inu tokenégető portál, mely jutalmazza a felhasználókat

A Shiba Inu fejlesztői elindítottak egy olyan portált, amely minden eddiginél több SHIB tokent fog elégetni, és ezért jutalmazza az égetőket.

A népszerű mémérme, a Shiba Inu (SHIB) elindította az ún. SHIB égető portált, hogy csökkentse a tokenek kínálatát és lehetővé tegye a felhasználók számára, hogy eközben passzív jövedelemhez jussanak. A Shiba Inu csapata a portál weboldalán kijelentette, hogy kifejezetten azért hozták azt létre, hogy csökkentsék a SHIB kínálatát és “a kriptovaluták történetének egyik legjobb digitális eszközévé tegyék”.

A portál a Shiba Inu és a Ryoshi’s Vision (RYOSHI) közötti partnerség részeként jött létre, amely egy Ethereum-alapú decentralizált pénzügyi (DeFi) projekt, melynek célja a SHIB ökoszisztéma növekedésének támogatása.

A SHIB égetők az elégetett SHIB tokenjeik után az Ethereum (ETH) tárcájukba RYOSHI jutalmakat kaphatnak.

A projekt ma azt tweetelte, hogy az oldal elindítása utáni első 24 órában “több mint 8 MILLIÁRD $SHIB-et égettek el”.

Az indulás azonban nem sokat lendített a SHIB árfolyamán: az elmúlt 24 órában az árfolyam 5,83%-ot esett, és a CoinMarketCap szerint a cikk írásakor a mémcoin 0,000022271 dolláron állt.

Eddig 410 billió SHIB tokent égettek el, ami a SHIB token égetést követő oldal, a Burn Dashboard szerint a teljes token kínálat mintegy 41%-át jelenti. A SHIB-et úgy is el lehet égetni, hogy halott vagy nem használt kriptotárcákba küldik.

Tavaly Vitalik Buterin, aki tavaly a teljes SHIB-kínálat felével rendelkezett, egy jó részét elégette, a maradékot pedig jótékonysági szervezeteknek küldte.

Úgy tűnik, hogy a SHIB körüli hájp egyre nagyobb, mivel a Benzinga közvélemény-kutató egy friss, április 23-án közzétett felmérésben úgy találta, hogy közel kétszer annyian hisznek abban, hogy a SHIB eléri a 0,001 dollárt, mint abban, hogy a bitcoin (BTC) elérné a 100 000 dollárt. A megkérdezett 1000 ember 64,3%-a azt mondta, hogy a SHIB árfolyama hamarabb fog emelkedni, mint a bitcoiné.