Shitcoinokra spekulált egy japán cég vezetősége, hogy mentse azt a csődtől

A japán rendőrség beszámolója szerint a Kefir (nem áprilisi tréfa) nevű élelmiszerkereskedelmi cég vezetősége elkeseredettségében shitcoin spekulációba kezdett, hogy így mentse meg a céget a csődtől. Az eset még 2018-ban történt, a kriptotél során, amikor is állítólag több millió dollárt fektettek shitcoinokba.

A shitcoinok a kriptovaluta piac egy különleges fajtája, nevéből is adódik, hogy értékük közel jár a nullához, szóval épeszű befektető magas ívben elkerüli őket (már ha időben leszűri, hogy az adott eszköz shitcoin kategória). A több ezer Coin Market Capon listázott kriptovaluta 90%-a ebbe a kategóriába sorolható.

A tejtermékekre specializálódott cég 2.7 millió dollár befektetői forrásból vásárolt ilyen kategóriájú digitális eszközöket, jelentette a Chunichi híroldal.

A vezetőket, beleértve a 84 éves Hideya Kaburaki ex-ügyvezetőt, a befektetési törvények megszegésével vádolják. A rendőrség nem tárta fel, hogy mégis milyen shitcoinokba fektettek a kriptovaluta szakértővé vedlett kefiresek, de azt hozzátették, hogy azóta az eszközök értéktelenné váltak és nincsenek listázva egyetlen kriptotőzsdén sem.

A cég 2018. szeptemberben jelentett csődöt, akkor, mikor Japánban nagyon is elterjedtek voltak az ICO-s kriptovaluta átverések.

Kaburaki elismerte bűnösségét miután kiderült, a cége 30 000 befektetőnek tartozik pénzzel.

A rendőrség azt is hozzátette, hogy a Kefir vezetősége a befektetők pénzéből fizette ki a részvényesi osztalékot még mielőtt csődeljárást indult volna ellene.

A cég 1992-ben még joghurttal kezdte majd később bővítette termékpalettáját más tejtermékekkel. Shitcoinokkal nem kellett volna.

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük