A bitcoin lép az arany helyébe, nem a dollár

Alan Lane, a Silvergate igazgatója és vezérigazgatója volt azon úttörő személyek egyike, akik kiálltak a kriptovaluta adoptáció mellett. Nemrég Anthony Pompliano-val, a Morgan Creek Digital társalapítójával szerepelt egy interjúban, amelyben a bitcoin kezdeti akadályairól illetve az elfogadásával kapcsolatos folyamatos küzdelmekről beszélgettek. Lane szerint az, hogy a bitcoint kezdeti “kockázati eszköznek” titulálták, a bankok ellenállásához vezetett.

Lane elmondta, hogy “A nagy tech vállalatok folyamatosan azon dolgoznak, hogy innovációval rukkoljanak elő a fizetések terén. A Facebook Libra és a Google Pay szolgáltatásai szembemennek a hagyományos pénzügyi intézetek termékeivel, hiszen sokkal jobb hálózatot tudnak építeni.”

Lane azt is kihangsúlyozta, hogy bár a Silvergate-nek nincs közvetlen kapcsolatban a Facebook Libra Association-nel, szoros együttműködése volt a társaság partnerbankjaival. Annak érdekében, hogy tartani tudják a lépést ezekkel a társaságokkal, a pénzügyi intézetek, mint például a Silvergate is, olyan innovációkat tűztek ki célul, melyek segítségével bővíteni tudják a meglévő fizetési hálózatokat.

Nem fogunk versenyezni ezekkel a behemótokkal, amelyek rendelkeznek minden pénzügyi, technikai és disztribúciós forrással.”

A hamarosan érkező kripto-szabályozásról pedig a Silvergate igazgatója azt mondta, „úgy hiszem, hogy ahhoz, hogy a szabályozást megváltoztassuk, előbb a törvényeknek kell megváltoznia.” Ezenkívül hozzátette azt is, hogy a Facebook adatvédelemmel kapcsolatos problémái nem jelentenek veszélyt a Librára nézve. A közösségi média óriás projektjét összehasonlította a vezető stabilcoinnal a Tetherrel, amely sikeresen megőrizte piaci kapitalizációját.

Lane azzal zárta az interjút, hogy “Nem hiszem, hogy a bitcoin felfogja váltani az amerikai dollárt. Lehetne a világ tartalékpénzneme, és helyettesíthetné az aranyat? Biztosan.”