Svájci luxushotel bitcoint is elfogad

Egy májusban bejelentett bevezetett applikáció segítségével még könnyebb lesz kriptókkal fizetni Svájcban. Két luxusiparban tevékenykedő cég már elkötelezte magát az applikáció mellett.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. A részletekért kattints!

A zürichi hotel Dolder luxusszálló vendégei, már bitcoinban is fizethetnek a szobákért, már aki meg tudja fizetni a 150 000 – 200 000 forintos átlagos szállásdíjakat.

A Dolder ezt az Inapay alkalmazáson keresztül teszi elérhetővé ami aktuális svájci frank árfolyamon automatikusan konvertálja a bitcoinokat.

A megoldást az Inacta és a Bity, Svájc kripto-völgyében székelő fintech cégek fejlesztették ki. A második vállalat, ami bitcoint is elfogad az applikáción keresztül a Kessel autószalon. A vállalat oldtimer, luxus és sportkocsikat értékesít Luganóban és Zugban.

Svájcban mára hétköznapi dolognak számít a bitcoin elfogadás. A svájci üzletek, hatóságok elsősorban Zug városban tevékenykedő startupoknak köszönhetik a magas arányú BTC elfogadást, ami az ország fintech epicentrumának számít.

(Forrás: Finews)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.