A kripto befektetők majdnem fele Trumpra szavazna a legújabb felmérések szerint

A Paradigm közvélemény-kutatás friss adataiból kiderül, hogy az amerikai kripto tulajdonosok 48%-a Donald Trump felé hajlik a közelgő elnökválasztási versenyben. 39% Joe Biden mellett, 13% pedig még bizonytalan. Ez változás a 2020-as választásokhoz képest, ahol a befektetők 43%-a Bidenre, 39%-a pedig Trumpra szavazott.

Hogyan befolyásolhatja a kripto az amerikai választásokat?

A szavazók mintegy 19%-a rendelkezik kriptóval vagy tervez befektetni abba, és mintegy 11 millió regisztrált szavazó rendelkezik 1000 dollárnál nagyobb értékű digitális eszközzel. Az egyetemisták alig több mint negyede, akik Trump szavazóbázisának jelentős részét tették ki az előválasztásokon, szintén rendelkezik kriptovalutával. Ezért az új és régi kripto támogatói döntő fontosságúak lehetnek a 2024-es választásokon.

A kripto befektetők Trump felé fordulása több tényezőre vezethető vissza. A Biden-kormányzat bizonyos kripto vállalatokkal és tevékenységekkel szembeni szabályozási intézkedései eltántoríthattak néhány befektetőt.

Az amerikai pénzügyminisztérium a közelmúltban megfenyítette a Binance kriptotőzsdét a pénzmosás elleni laza ellenőrzés miatt, míg az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) kripto ügye, a Ripple kontra SEC, Biden szoros felügyelete alatt zajlott.

A választók kriptotulajdonlása az iskolai végzettség szintje szerint. Forrás: Paradigm

Anthony Scaramucci, a Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatója szerint azonban Joe Biden pozitívabb hatással lehet a Bitcoinra és a pénzügyi piacokra. A SkyBridge Capital vezérigazgatója szerint a hagyományos hierarchikus társadalmi struktúrák fenntartása jót tesz a kriptónak. Scaramucci 11 napig szolgált Trump előző ciklusa alatt.

A Trump-kormányzat Bitcoin és a kripto javasolt támogatása üdítően hatott az amerikai kripto befektetőkre, ami talán hozzájárult a graduális összetevők megugrásához. A digitális valutákkal megvásárolható új tornacipője meggyőzte őt is a kriptopiac méretéről.

A [bitcoint és a kriptovalutákat] nagyon sokan használják, és nem vagyok benne biztos, hogy jelenleg ne engedném őket.

– mondta Trump.

Trump élesen bírálta a Federal Reserve-t, és megígérte, hogy leváltja Jerome Powell elnököt. Ez arra utalhat, hogy a politika a kriptovalutáknak kedvezőbb irányba mozdul el. A magasabb kötvényhozamok Trump kormányzása alatt a Bitcoint is vonzó fedezeti eszközzé tehetik a gazdasági instabilitás ellen.

A volt amerikai elnök jól dokumentált hadjárata a központi banki digitális valuták (CBDC-k) ellen a Bitcoin számára is jót tehet. Trump korábban azt mondta, hogy soha nem engedélyezne CBDC-t, ha elnökké választanák.