Egy Solana DEX elérte az 520 millió dolláros napi kereskedési volument

Január 27-én a Solana blokkláncra épülő Jupiter decentralizált tőzsde (DEX) megelőzte az Ethereumon futó Uniswap V3-at a napi kereskedési volumenben.

A Jupiter a Solana ökoszisztémában egy likviditás-aggregátor. Habár a platformot csak 2021-ben vezették be, már 66,64 milliárd dollár értékű tranzakciót dolgozott fel.

Szárnyaló kereskedési volumen a Jupiter DEX-en

A Jupiter DEX-en január 27-én figyelemre méltó, közel 520 millió dolláros 24 órás kereskedési volument bonyolított le. Ez az érték meghaladta az Uniswap v3 Ethereum piacát, amely akkor 510 millió dollárt jegyzett.

Jupiter DEX

A Jupiter felfelé ívelő pályán van. Az aggregátor kereskedési volumene havi szinten ugyanis decemberben 16 milliárd dolláron tetőzött. Ezt a számot ebben a hónapban várhatóan meg fogja haladni, mivel már most 15 milliárd dollár fölött jár. A kriptoközösség tagjai ezt a mérföldkövet a Solana alacsony díjainak tulajdonítják.

Eközben a CoinMarketCap szerint a Jupiter az ötödik legnagyobb DEX a kereskedési volumen alapján. A Solana DEX lemarad az Uniswap v3, a Polygon alapú Kine Protocol, a Cosmos alapú dYdX lánc és a Helix mögött.

Érdekesség, hogy a Jupiter készen áll arra is, hogy a hónap végéig elindítsa natív JUP tokenjét, amit a projekt álnéven tevékenykedő fejlesztője, Meow is megerősített.

“Ne feledjük, a Jupuary nem egy token bevezetéséről szól. Ebből több ezer van minden nap. Ez a Jupuary a szimbolika, a közösségi gyökerek és a döntő fontosságú új termékek közös létrehozásáról szól. Szóval ezen a Jupuary keresztül indítsuk el együtt a DeFi 2.0 szimbólumát, indítsuk el a legelitebb erőt, hogy a fejlődést előremozdítsuk, és kísérletezzünk egy új, úttörő launchpad építésén.” – írta Meow.

A Solana (SOL) árfolyama közben újra megközelítette a 100 dollárt

A Solana az elmúlt 24 órában komoly erőt mutatott, miután egy héten át túlnyomórészt a 80 dolláros határ körül mozgott.

Solana

A SOL értéke valóban több mint 5%-kal 100 dollár körüli értékre emelkedett, majd 98 dollárra esett vissza. Ez az emelkedés 42,5 milliárd dollárra emelte a piaci kapitalizációját.

Az elemzők ennek az emelkedő trendnek a lehetséges folytatását vetítik előre, párhuzamot vonva a Solana tavalyi figyelemre méltó, 660%-os emelkedésével.

“Szép kitörés a Solana részéről. Ilyen szilárd struktúrát fest.” – írta Ted kriptoelemző.

Érdekes módon a Solana ökoszisztémája komoly figyelmet kap a kripto közösségen belül az új tagok bevonzására szolgáló airdropok és a számos jelentős partnerség miatt. Ez a stratégia eddig sikeresen járult hozzá a Solana hálózat fokozott elkötelezettségéhez és érdeklődéséhez.