A Circle bevezeti a programozható tárcákat a Solanán

A Circle legújabban kibővítette Web3 szolgáltatásait a Solana blokkláncának támogatásával, lehetővé téve a programozható tárcákat és a gas station-öket, amelyek a felhasználói élmény javítására szolgálnak.

A hírek szerint az integráció két szakaszban fog végbe menni. Az első a programozható tárcákra, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy előre rögzített szabályok alapján automatikusan kezeljék az eszközöket, és a támogatott tranzakciós díjakra összpontosít a gas station szolgáltatáson keresztül.

A második szakasz az NFT-k támogatását és a Smart Contract Platformon keresztül történő program interakciókat tartalmazza majd. Ezzel a Solana blokkláncát szeretnék összehangolni a Circle Web3 szolgáltatásai által támogatott más blokkláncokkal, mint amilyen az Ethereumé vagy a Polygoné is.

A Circle programozható tárcák a Solana számára felhasználóbarát élményt ígérnek robusztus funkciókkal kombinálva. A fejlesztők mostantól könnyedén indíthatnak olyan tárcákat, amelyek támogatják az USDC (USD Coin) és EURC (Euro Coin) eszközöket. Az egyik jelentős funkció a végfelhasználói gázdíjak megszüntetése, ami a tranzakciókat egyszerűsíti a felhasználók számára.

A programozható tárcák úgy konfigurálhatóak, hogy automatikusan együttműködjenek az intelligens szerződésekkel, ami azt jelenti, hogy a sokszor manuális feladatok, mint a tranzakciók végrehajtása, bizonyos feltételek teljesülése esetén automatizáltan elvégezhetővé válik.

A Solana idei éve

Az utóbbi hónapokban a Solana hálózat aktivitása megnőtt, emellett pedig számos integrációt hajtott végre más protokollokkal. A blokklánc aktív címeinek száma májusban elérte minden idők legmagasabb értékét, ami 41,5 millió címet jelent.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a PayPal stabilcoinja, a PYUSD bevezetésre került a Solana blokkláncán. A hálózaton elérhető PYUSD programozhatósági képességei közzé tartozik, hogy lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy átutalásaikat minimálisan bizalmasabbá tegyék, vagyis ne osszanak meg minden információt az utalásról.

A növekvő igények kielégítése érdekében a hálózat ezért komoly frissítésekre készül, mint például a 2025-re tervezett Firedancer fejlesztésre. Ez a frissítés a Solana skálázhatóságának javítását és a hálózat többszöri leállásának kijavítását igyekszik kiküszöbölni.

„Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a Firedancert élesíteni tudjuk” – mondta a Solana Foundation DePIN vezetője, Kuleen Nimkar.