Egy spanyol nagykövetség kriptós posztokat kezdett megosztani

Érdekes X-posztokat szúrtak ki nemrég felhasználók a boszniai spanyol nagykövetség hivatalos X-fiókján. A fiók ugyanis kriptoprojektekről és közelgő frissítésekről, aidropokról kezdett el írni és kommentelni, ami miatt sokan feltételezték, hogy feltörték a fiókot. Január 30-án a WEN mémcoin oldalán jött ki egy poszt, amire aztán a spanyol nagykövetség fiókja válaszolt is. De a Beam játékos blokklánc hálózat posztjához is hozzászólt a fiók.

A spanyol nagykövetségen dolgozik egy kriptofanatikus?

És nem kímélte a megszólítottakat a kommentekben, például a Hex alapító Richard Heartnak is számonkérést írt a fiók. “Elég legyen a mézesmadzagból, hol van a Pulsechain indítófelület, amit ígértél” – kérdezte Hearttól a fiók mögött álló személy. Összességében egy nap alatt legalább 41 kriptóhoz köthető hozzászólást ejtett meg az X-fiók.

Ebben nagyon változatos kriptoprojektek kerültek megemlítésre, mint a Dymension, Frame, Monad, Router Protocol vagy éppen a Phantom. A posztok nagy részét egyébként már törölték. Amit több X-felhasználó is kiszúrt, hogy a posztok egyikében sem próbáltak csalásokba becsábítani embereket vagy kamu linkeket megosztani. Tehát ha fel is törték a fiókot, nem egy szokványos hackről van szó. Maga a spanyol nagykövetség egyébként nem nyilatkozott az ügyről. Korábban pedig nem volt példa arra, hogy ilyen kriptós posztokat tettek volna közzé. Nagyon résen kell lenni egyébként az X-es posztokkal, január 9-én még az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) fiókját is feltörték és azt írták ki, hogy jóváhagyták a Bitcoin spot ETF-et az Egyesült Államokban. Arról gyorsan kiderült, hogy egy SIM cserés támadás áldozata lett a fiók.