Jack Dorsey Twitter CEO újra kiállt a bitcoin mellett

A Twitter és a Square vezérigazgatója, Jack Dorsey ismét világgá kürtölte Bitcoinra (BTC) vonatkozó álláspontját, mikor azt nyilatkozta, hogy ez az egyetlen kriptó amit tart.

Az ismert Bitcoin-támogató egyik friss interjúja során arra a következtetésre jutott, hogy az Internet natív pénze a Bitcoin lesz.

Egyik friss tweetjében pedig, melyet egyébként több mint 5000-en lájkoltak, Dorsey megismételte korábbi kijelentését a 2009 óta hibamentesen működő Bitcoin hálózatról és bitcoin pénznemről.

„A Bitcoin rugalmas. A Bitcoinnak erkölcsei vannak. A Bitcoin az internetes eszmék része. ”

Amikor arról kérdezték, hogy a Bitcoin melyik tulajdonsága tetszik neki a legjobban, a bitcoin bull Dorsey újra az internet natív pénze érvet hozta fel:

“Az összes. Legfőképp pedig azt gondolom, hogy a legnagyobb esélye [a Bitcoinnak van], hogy az internet saját pénzneme legyen. Már ha úgy gondolsz az internetre, mint egy országra, akkor az hatalmas.”

Az üzenetfolyamban Dorsey azt is jelezte, hogy a Square fizetési szolgáltató a „közeljövőben” újra elkezdheti a Bitcoin elfogadását, miután 2014-ben felfüggesztette, mert a vállalat „nem volt kész” rá.

A nyilatkozatot követően Jack Dorsey tegnap is tweetelt egyet, melyben elmondta csatlakozott egy közösségi kísérlethez a Lightning Network (LN) Torch-hoz. Az LN Trust Chain kezdeményezés célja, hogy bizonyítsa a világnak, hogy hibamentesen lehet LN tranzakciók sorozatát lebonyolítani.

A kísérlet során a résztvevők kapnak egy adott összeget bitcoinban a Lightning hálózaton keresztül, hozzáad 10 000 szatosit (kb. 0.34 dollárt), és továbbküldik valakinek. Az LN Trust Chain publikáláskor 2940000 szatosinál járt és csak az imént hagyta el a Földet ugyanis egy geostacionárius műholdra lett kiközvetítve.

2018-ban a Forbes „400 leggazdagabb amerikai” listáján a 89. helyet kibérelő Dorsey becsült vagyona 5.1 milliárd dollárra tehető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük