Kripto-kereskedési lehetőséget indít egy globális nagybank

A londoni székhelyű Standard Chartered Bank az egyik vezető nemzetközi bank, mely több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, első sorban intézményi ügyfélkörrel. A több mint 60 országban elérhető pénzintézet kereskedelmi szolgáltatások, vállalati finanszírozások és értékpapír-szolgáltatások mellett a digitális eszközök szélesebb ökoszisztémájában is tevékenykedik.

A vállalat legújabb közlése szerint megnyitja új, londoni székhelyű azonnali kripto-kereskedési pultját, ahol Bitcoin mellett Ether kereskedésére is lehetőség nyílik. Az új üzletág első sorban az intézményi ügyfelek számára lesz elérhető.

Azonnali kereskedési pultot indít a Standard Chartered

A Standard Chartered azonnali kripto-kereskedési lehetőséget hoz létre intézményi ügyfelei számára. Ezen keresztül biztosítja majd a Bitcoin és Ether zökkenőmentes kereskedését londoni központjában. A szolgáltatás a bank devizakereskedési részlegéhez fog tartozni, melyről a Bloomberg számolt be. Ezzel a Standard Chartered lesz az egyik első globális bank, mely azonnali kriptovaluta-kereskedésbe kezd, habár versenytársai már évek óta nyújtanak hasonló szolgáltatásokat.

Szorosan együttműködünk a szabályozótestületekkel annak érdekében, hogy támogassák ügyfeleiket a növevő Bitcoin- és Ether-keresletben. A vállalat stratégiájának szerves részét képezi a digitális eszközök térnyerésének az elősegítése, a hozzáférés biztosításától, a letétkezelésen át a tokenizálásig és az interoperabilitásig. – áll a Standard Chartered e-mailben küldött nyilatkozatában

A bankóriás az átláthatóság érdekében digitális eszközkezelőjét, a Zodia Custody-t és a Zodia Markets-et is teljes mértékben támogatja a digitális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtásában.

A bank nyitott a kriptovaluták iránt

A Standard Chartered Bank egyre nyitottabb a kriptovalutákat illetően, első sorban a Bitcoin és Ether az, amely különös érdeklődést váltott ki az ügyfelekről, ezért a pénzintézet erre a kettőre összpontosít. A bank tervei szerint 2024-ben elindítja Bitcoin- és Ether-letétkezelési szolgáltatását Dubajban, melyet a korábban említett Zodia Custody-n keresztül valósítanak meg.

A bank kriptoelemzője, Jeff Kendrick rendkívül optimista a kriptovaluták jövőjét illetően. A januárban jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek lehetővé teszik az intézményi befektetők részvételét a digitális eszközök iparában, a spot Ethereum ETF pedig az alaposabb kripto-befektetők számára nyújthatnak kiváló alternatívát.

A Standard Chartered aktívan dolgozik azon, hogy kihasználja a növekvő piaci érdeklődést. A vállalat nemrégiben frissítette célárfolyamát a Bitcoin-t illetően, mely a ciklus végére akár a 150 000 dollárt is elérheti.

A vállalat részvénye a cikk írásakor 723 fonton kereskedik. Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapban egy közel 6,5%-os korrekció sújtotta, idén közel 10%-os felfutásban van. Történelmi csúcsától, az 1850 fonttól rendkívül messze van, ugyanakkor 2020 szeptembere óta stabil növekedést mutat.

A STAN részvény alakulása a 2008-as válság óta, forrás: TradingView