Minden jó, ha a vége jó: megkapták a Steam felhasználók bitcoin kifizetéseiket

Múlt héten röppent fel a hír, hogy Steam felhasználók bitcoin kifizetései nem teljesültek, azonban szerencsére pár napon belül sikerült orvosolni a problémát.

A KeyVendor.net, ami a Steam által használt népszerű bot program, a steamcommunity.com-on közzétett üzenetben magyarázta meg a történteket.

Néhány nappal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy feltörtek bizonyos Coinbase felhasználói fiókokat, ahonnan 15 ezer dollár értékű bitcoin tűnt el (kb. 25 bitcoin). A KeyVendor már akkor minden felelősséget elhárított és a Coinbase-t okolta a problémáért.

Mostanra kiderült, hogy valóban nem az ő oldalukon történt a probléma, hanem a Coinbase feltörése miatt sikerült ellopni a bitcoin kulcsokat és a 15 ezer dollár értékű bitcoint. A KeyVendor szerint azonban a Coinbase két napon belül kijavította a hibát, és vállalta a felelősséget a visszaélésért.

Így az a hat felhasználó, akik megszenvedték a lopást, végül teljes mértékben visszakapta a bitcoinjait, valamint 10% extra kifizetés is járt nekik a kellemetlenségekért.

A Steam felhasználók bitcoin fizetései eddig gond nélkül működtekA Steam felhasználók eddig gond nélkül használták a bitcoint

A KeyVendor számára ez volt az első eset, hogy a felhasználók nem kapták meg a tranzakció során a megfelelő mennyiségű bitcoint. Honlapjukon egyébként azt ígérik, hogyha a Steam vagy a Coinbase hibáján kívül más okból nem érkezik meg az átutalt bitcoin, akkor 50% extra fizetséget biztosítanak a felhasználónak.

Ebben az esetben azért is volt váratlan a fennakadás, mert a Coinbase-nél fellépő probléma kiszolgáltatottá tette a KeyVendort is. Mivel a KeyVendor működéséhez elengedhetetlen a Coinbase megfelelő funkcionálása, így a hiba feltárására is tőlük kellett számítani. Azonban a KeyVendor állítása szerint sikeresen megoldották a problémát és továbbra is teljes bizalommal folytatódik a Coinbase-szel való együttműködésük.

A Steam 2016. áprilisban jelentette be, hogy lehetővé teszi a Steam felhasználók bitcoin fizetésének használatát is. A fejlesztői csapat közleményében így fogalmazott:

„A bitcoin egyre népszerűbb online fizetőeszközzé válik néhány országban. Mi egy olyan rendszert szeretnénk kialakítani, amely megvédi partnereinket a kockázatoktól, miközben értéket közvetít a felhasználóink számára.”

A fizetős játékok piacának értéke a Steam kínálatán belül 3,5 milliárd dollárra tehető, ami 950 milliárd forintnak felel meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük