Ez az igazi ingyen pénz: kattints egy banánra és add el online

Egy új játék jött fel a Steam legjátszottabb játékai listáin, és ez nem egy új battle royale vagy Call of Duty játék. Ez egy ingyenesen játszható klikker játék, ahol egy banánra kell kattintani.

Banános játék, amiért megőrülnek az emberek

A Banana banános játék körülbelül 434 000 egyidejű játékossal rendelkezik, de az elmúlt volt már 500 000 egyszerre játszó felhasználó is. A nap folyamán a listákon az Apex Legends, a PUBG: Battlegrounds és az Elden Ring fölé emelkedett. Ezek a játékok rendszeresen a Steam játékoslisták élén állnak a SteamDB adatai szerint.

Miért megy ilyen jól egy banános kattintásos játék?

Minden bizonnyal ha van egy újdonság, az szájról szájra terjed. Ráadásul minél jobban sikerül, annál többen akarják maguk is kipróbálni.

Az is segít, hogy ingyenes, így elég könnyű hozzáférni.

A Steam sikerének kulcsa azonban a banán kereskedés ami a játékra épül. Amikor a banánra kattintasz, időnként egy új banán kerül a Steam inventoryba (raktárkészletedbe), amelyet aztán eladhatsz a közösségi piacon. A legtöbbet néhány centért adják, de volt már olyan banán, amit körülbelül 780 dollárért árultak.

Nem világos, hogy hány banán áll rendelkezésre, de van itt minden. Pandabanán, egy banán, ami egy ló, csillogó banán, egy unikornisos és még sok más. A játékban van egy bolt is, amely a Banana Item Store, vagy a Banán Boltba visz, ahol 25 centért vásárolhatsz banánt. Sok közülük csak korlátozott ideig érhető el. Június elején a játék Discordja elérte a 10 000 tagot, így egy 10K-s ünneplős banán 24 órára érkezett a játékba.

A játékosok egy része tehát abból adódik, hogy látják, miért játszik mindenki a Bananával, és kipróbálnák azt. De sokan vannak azok, akik ritka banánokra akarnak lecsapni. És ezért valódi pénzt is hajlandóak áldozni a Steamen. Ez a megvásárlás után a Steam pénztárcájukba kerül, és játékok vagy még több banán vásárlására használható fel.

Bár Hery, az egyik fejlesztő szerint a játékosok egy része valószínűleg bot, a fejlesztők megértik a játék vonzerejét.

„Úgy gondolom, hogy leginkább azért ragad meg sokakat a játék, mert ez egy legális végtelen pénzhiba” – mondta Hery. A felhasználók pénzt keresnek egy ingyenes játékból, miközben ingyenes virtuális tárgyakat adnak el.