Svájc után Amerikában nyit Bitcoin nagykövetséget El Salvador

El Salvador, miután ünnepélyesen megnyitotta Bitcoin nagykövetségét a svájci Lugano-ban, az Amerikai Egyesült Államok meghódítását tűzte ki céljául. Terjeszkedését és BTC ideológiájának népszerűsítését Texas államban kívánja tovább folytatni.

A kriptovaluták zászlós hajója El Salvador kormányának jóvoltából egyre több és több nemzet között teremt kapcsolatot világszerte. A közép-amerikai ország, amely 2021-ben hivatalos fizetőeszközzé tette a Bitcoint, partnerségre lépett Texas-szal.

A kormányközi együttműködés célkitűzése egy Bitcoin nagykövetség vagy képviseleti iroda létesítése, ahol együttes erővel dolgoznának olyan projekteken, amelyek előmozdítják a BTC adaptációt.

Milena Mayorga, Salvador amerikai nagykövete, a Twitteren keresztül osztotta meg a hírt a nagyközönséggel február 14-én.

„A Joe Esparza-val, Texas állam helyettes főtitkárával, való találkozóm során a világ második Bitcoin nagykövetségének létrehozásáról, illetve a kereskedelmi és gazdasági cserekapcsolatok bővítéséről tárgyaltunk”, nyilatkozta Mayorga.

Milena Mayorga és Joe Esparza

Első külföldi BTC nagykövetségét El Salvador 2022 októberében nyitotta meg a Svájc déli részén fekvő Lugano városában. A két kriptobarát államigazgatás azóta is vállvetve szorgoskodik a Bitcoinnal kapcsolatos ismeretterjesztés és kutatómunka megvalósításán.

Samson Mow, a Blockstream blokklánc technológiai vállalat egykori stratégiai igazgatója, szerint a Bitcoin nagykövetség jelensége indíthatja el a mindent elsöprő kriptoadaptációt globális szinten.

Ez egyébként nem az egyetlen kezdeményezés a kriptoeszközök propagálására az államban, mivel bennfentes információk szerint a texasi törvényhozó szervek egy új rendelet bevezetésén ügyködnek. A javaslat nem titkolt célja az lenne, hogy Texas váljon Amerika kriptofővárosává. Ennek érdekében többek között azzal terveznek előrukkolni, hogy az állam határain belül a Bitcoinnal való fizetés adómentes lenne.

Tudniillik, az állam olyan kriptobányász vállalatoknak ad otthont, mint a Riot Blockchain, a Core Scientific vagy a Genesis Digital Assets. Mi több, Texasban tevékenykednek a legnagyobb BTC bányászok egész Észak-Amerika-szerte

Texas kriptoszektorbeli törekvései egyre nagyobb méreteket öltenek s nincs kizárva, hogy a jövőben elhappolja a világ Bitcoin központjának címét El Salvador elől.