Rekordnyereség egy svájci online banknál miután kriptopénzes kereskedési számlákat indított


A svájci online bank Swissquote 44 százalékkal nagyobb rekordnyereséget könyvelhetett el az év első hat hónapjában, amit elsősorban az év eleji kriptoralinak tudhat be, jelentette a helyi híroldal.

2017 júliusában a svájci székhelyű online bank volt az első európai online bank, amely bitcoin kereskedési számlákat kezdett el kínálni ügyfeleinek.

A Swissquote nem az egyetlen svájci pénzügyi vállalat, amely a kriptopénzek integrációjával kívánja megkülönböztetni magát. A Falcon Private Bank egy időben a Swissquote-tal 2017 júliusa óta nyújt közvetlen hozzáférést a bitcoin és altcoin piacokhoz egy Bitcoin Suisse AG céggel létrejött együttműködés keretében.

Rekordnyereség egy svájci online banknál miután kriptopénzes kereskedési számlákat indítottA Finews véleménye szerint a Swissquote 2018 első negyedévi dinamikus növekedése a kriptotermékek iránti “élénk keresletnek” és az elszabadult kriptopénz piaci árerősödéseknek tudható be.

A Swissquote Group nyeresége 25.7 millió CHF (7.1 milliárd HUF) volt 2018 első felében, ez 44%-os növekedés az előző évhez képest. Az ügyfelek száma és a kereskedési aktivitás is dinamikusan emelkedett. A növekedés üteme mintegy 2.5 millió frankkal (700 millió HUF) haladta meg az elemzők korábbi várakozásait.

Ez a második alkalom, hogy a Swissquote nyeresége várakozásokat felülmúlóan növekszik és már januárban jelezte, hogy a bitcoin kereskedés iránti megnövekedett kereslet miatt felül kell vizsgálni a várható éves célszámait. A bank akkor még több ezer új regisztrálóról számolt be hetente.

A kiskereskedelmi üzletág ügyfélszáma 2018 első felében 16 278 új számláról számolt be akik átlagosan 11.8 ügyletet hajtottak végre az előző év számaihoz képest.

A cég által kezelt eszközök értéke 20%-kal 25.5 milliárd svájci frankra (7000 milliárd forintra) nőtt 2018 közepére. A nettó tőkebeáramlás 60%-kal haladta meg a korábbi évit és 2.4 milliárd CHF-t (664 milliárd HUF) tett ki. A teljes évre vetítve a Swissquote bevétele és profitja 15 százalékkal növekedhet, állítják elemzők, ez 5%-al több mint a korábbi előrejelzések.

A bitcoin ajánlatok múlt évi bevezetése óta a svájci online bank diverzifikálta kriptopénzes befektetési eszközeit és momentán már 4 ismert kriptopénzben vezethetnek kereskedési számlát az ügyfelei, márciusban olyan tőzsdei kereskedési terméket (ETP) vezetett be, ami egy több kriptopénzt magába foglaló indexet követ. A Swissquote kripto ETP-je listázva van a legnagyobb svájci részvénytőzsdén, a Six Swiss Exchange-en is.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.