Számos új funkció érkezik a Robinhoodra – a GameStopnak köszönhető minden?

Május 15-én a Robinhood kereskedési platform egy sor új funkciót jelentett be a kriptoszolgáltatások terén. Ezek ráadásul most elérhetőek az európai ügyfelek számára is.

A legfigyelemreméltóbb frissítések közé tartozik egy új kriptovaluta termék bevezetése és a lokalizált alkalmazásverziók megjelenése is. Ezek a fejlesztések célja a hozzáférhetőség és a felhasználói élmény javítása.

A Robinhood Solana staking szolgáltatással kedvez európai ügyfelei számára

Szerdától a Robinhood kritptós üzletága kizárólag európai vásárlóknak vezeti be egy új kripotvaluta befektetési termékét. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a Solana SOL Price SOL Price staking révén a hozam megszerzését.

Ráadásul a platform további jutalmakat kínál és a feltételek is igen rugalmasak. A stakingbe vont eszközöket ugyanis bármikor visszavonhatják a felhasználók. Ráadásul az új ügyfelek most 10%-os bónuszt kaphatnak nettó vásárlásaik után a platformon töltött első 30 nap során, amit USDC-ben fizet ki a Robinhood.

Johann Kerbrat, a Robinhood Crypto alelnöke megjegyezte, hogy az európai ügyfelek jelezték igényüket a passzív jövedelemszerzési lehetőségekre – a Robinhood pedig válaszolt. Azt mondta, hogy az új funkciók jelentős előrelépést jelentenek a termékfejlesztés terén. Ezen túlmenően ezek a funkciók személyre szabottabb alkalmazáson belüli élményt kínálnak, így megfelelnek az ügyfelek egyedi igényeinek is.

„A mai hír jelentős előrelépést jelent küldetésünkben, hogy […] segítsük az ügyfeleket a pénzügyi útjukon” – jelentette ki Kerbrat.

Lokalizált applikációk érkeznek több európai országba

A befektetési lehetőség mellett a Robinhood hamarosan piacra dobja kriptós alkalmazásának lokalizált verzióit is. Kezdetben Olaszországban, Lengyelországban és Litvániában érhetőek majd el az új applikációk. Ezek a verziók a szolgáltatások teljes skáláját kínálják a helyi nyelveken. Így nagyobb magabiztosságot és kényelmet biztosítanak a felhasználóknak a befektetések feltérképezése és az üzletkötés során.

A GameStop fellendülése magával rántotta a Robinhoodot is

Egy külön narratíván belül Vlad Tenev, a Robinhood vezérigazgatója bejelentette, hogy a társaság elérte az 5 milliárd dolláros részvénykereskedési forgalmat.

„Az egyik legnagyobb napunk volt a mai az elmúlt 12 hónapban” – mondta Tenev szerdán.

Sokan a Robinhood közelmúltban elért eredményeit a GameStop (GME) újjáéledésével kötik össze. Keith Gill, a Roaring Kitty néven ismert pénzügyi elemző egy posztja újra beindította az elmúlt napokban a GME és a mémrészvények áremelkedését.

A Robinhoodnak és a GME-nek hosszúra nyúlik a története. 2021 januárjában a Robinhood komoly kritikát kapott a felhasználóktól, amikor leállította a GameStop részvényeivel kapcsolatos kereskedést.

A platform a „piaci volatilitást” említette akkor okként. Csak azt tette lehetővé az ügyfeleknek, hogy eladják részvényeiket, megakadályozva minden más típusú kereskedést.

Az új funkciók és a legújabb mérföldkövek bejelentését követően a Robinhood részvényei (HOOD) pozitív teljesítményt mutattak. A HOOD árfolyama 6,69%-kal emelkedett, és 18,02 dollár felett is zajlott bőven a kereskedés a GME újjáéledése révén. A nagy forgalom, pedig jelentős bevételt hoz a kereskedési platform számára, amiből a további fejlesztéseket tudják majd eszközölni.

A múlt héten a Robinhood is lenyűgöző eredményt jelentett 2024 első negyedévére vonatkozóan. Legfrissebb negyedéves számok szerint jelentős növekedést ért el a letéti kriptoeszközök állománya. Március végén már 26 milliárd dollárt tartottak kriptóban az ügyfelek számára. Ez 78%-os növekedést jelent 2023 végéhez képest.

A fejlemények ellenére a Robinhood most fokozott ellenőrzés alatt van az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) részéről. A SEC ugyanis jelentést adott ki a Robinhood kriptovaluta gyakorlatával kapcsolatos esetleges jogsértések kapcsán. Az értesítés végrehajtási intézkedésekhez vezethet. A Robinhood vezetése azonban továbbra is elkötelezett a vállalat üzleti gyakorlatának védelme mellett.