Itt az amerikai hatóság következő áldozata a kriptók miatt

A SEC idézést küldött a Robinhood kereskedési platformnak a kriptovaluta tevékenysége miatt.

A Robinhood idézést kapott a SEC-től

A Wells Notice egy olyan idézés, amelyet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) küld az intézményeknek egy SEC-vizsgálat végén. Egy ilyen idézés egyben azt is jelenti a SEC végrehajtási eljárást tervez az adott cég ellen.

A legfrissebb beszámolók szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete egy wells notice-t, azaz egy idézést adott ki a Robinhood pénzügyi szolgáltatóval szemben. A SEC ezen intézkedése a vállalat kriptovaluta szektorbeli tevékenységére és a kriptoeszközök jegyzékbe vételére vonatkozik.

Korábban a Coinbase is kapott hasonló idézést az amerikai felügyeleti szervtől.

A SEC végrehajtást kér a Robinhood ellen

A SEC végrehajtási intézkedést fog eszközölni a Robinhood kriptovaluta üzletága ellen, áll a SEC közleményében. A Robinhood azonnal reagált a megkeresésre és azt mondja, hogy együttműködik a hatósággal.

A SEC munkatársai ideiglenesen úgy döntöttek, hogy olyan közleményt adnak ki, amelyben végrehajtási intézkedéseket javasolnak Robinhood ellen.

Ez az információ egy 8-K beadványból [pdf] derült ki, amelyet 2024. május 6-án tettek közzé. A részleteket a „8.01-es tétel” című szakasz tartalmazza, amely az „egyéb események” megjelöléssel rendelkezik.

“Amint azt korábban közzétettük, a Robinhood Crypto, LLC (“RHC”) vizsgálati idézést kapott az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettől (“SEC”) többek között az RHC kriptovaluták jegyzéseivel, a kriptovaluták letéti kezelésével és a platformműveletekkel kapcsolatos tevékenységei miatt.

A cég közleménye hozzáteszi:

Az RHC együttműködött a vizsgálatban. 2024. május 4-én az RHC „Wells Notice”-t kapott a SEC munkatársaitól, amely szerint tájékoztatta az RHC-t, hogy előzetes döntést hozott. Ez a döntés azt javasolja, hogy a SEC nyújtson be végrehajtást az RHC ellen az 1934-es, módosított értékpapír-tőzsdei törvény 15(a) és 17A szakaszának állítólagos megsértésére hivatkozva.

Robinhood kijelentette továbbá, hogy a lehetséges következmények magukban foglalhatják a polgári jogi tiltó keresetet, a közigazgatási eljárást és/vagy akár a szolgáltatás felfüggesztésére és megszüntetésére irányuló eljárást is.

A bejelentés az elmúlt évben a kriptovaluta-cégekkel szembeni figyelemre méltó szabályozói lépések sorozata után született. Április 10-én Hayden Adams, az Uniswap Labs alapítója felfedte, hogy szintén kapott egy hasonló értesítést a SEC-től.