Szárnyal a bitcoin bányászat Argentínában az olcsó villamosenergia miatt

Az olcsó áram hajtja a Bitcoin bányászatot Argentínában. A bányászok már otthonukból is dolgoznak, mivel a villanyszámla alig 2-3%-a a havi átlagjövedelemnek az országban.

Az argentin BTC bányászok az olcsó, támogatott villamos energia előnyeinek kihasználásával erősödnek.

Az alacsony rezsi díjakkal rendelkező országok nagyszerű helyek a kriptobányászok számára, valamint a tőkekontroll újjáéledése is hozzájárul ezekben az országokban a bányászok nyereségéhez.

A bányászok kihasználják az olcsó villamosenergia előnyeit

Az argentin kriptobányászok, mint amilyen Nicolás Bourbon, is azt mondták, hogy ez most egy jó alkalom arra, hogy kihasználják a helyi önkormányzatok által alkalmazott új szabályozásokat.

„A Bitcoin árkorrekciója után is az otthonról bányászók villamosenergia költsége még mindig a töredéke a teljes bevételüknek. A bányászok egyszerűen kihasználják ezt.” – nyilatkozta Bourbon.

Kolumbiával, Chilével és Brazíliával összehasonlítva a fogyasztói villanyszámlák alig 2-3%-át teszik ki Argentínában az átlagos havi jövedelemnek, így Venezuela mellett ez az egyik legolcsóbb ország a kontinensen ebből a szempontból.

olcsó villamosenergia

A Bitfarm megcélozza Argentínát

De nemcsak a kisebb bányászok látják ebben a lehetősége. A Bitfarms Ltd, egy kanadai bányavállalat, áramvásárlási megállapodást írt alá egy argentin privát energia-termelővel – lehetővé téve a cég számára, hogy 2022-ben kriptovalutákat bányásszon Patagóniában, összesen 55 000 gép működésbe állításával. A szerződés nyolc évre szól, és effektív költsége 0,022 USD kilowatt/óránként a villanyáramnak.

„Olyan helyeket kerestünk, amelyek túlépítették az elektromos termelő rendszerüket. Argentínában csökkent a gazdasági tevékenység, és az áramellátást nem használják ki teljesen. Tehát win-win helyzet volt.” A Bitfarms elnöke, Geoffrey Morphy mondta egy interjúban.

Sok szakértő úgy véli, hogy a politikusok most célul tűzték ki, hogy az olcsó villamosenergia hirdetésével fognak a következő törvényhozási választásokon szavazatokat nyerni. Ez azonban már most feszültséget okoz a politikai pártok között. De a bányászok ezt most nagyszerű lehetőségnek tekintik a nyereség növelésére és a növekvő hiperinfláció leküzdésére.

A argentinok továbbra is bíznak a kriptókban a gazdasági visszaesés ellenére

Argentína gazdasági visszaesése jelentősen elősegítette a kriptovaluta használatát. A jelenlegi inflációs ráta évente körülbelül 50%, és az állampolgárok havonta csak 200 dollár értékben engedélyezett átváltani pesot más valutára. Az argentinok már infláció elleni menedékként tekintenek a kriptokészletekre.

A Binance és a Coinbase új regisztrációi szárnyalnak az országban, miközben az argentin peso  leértékelődött. Nem meglepő, hogy a bányászcégek most ezt az országot választják az olcsó áram előnyeinek kihasználása érdekében.

„A bányászok által előállított kriptót jellemzően normál piaci árfolyamon értékesítik a kriptotőzsdéken, de az energiát támogatott áron fizetik. Jelenleg nagyon magasak a bevételek.” – nyilatkozta Bourbon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.