Szárnyal a dogecoin, új csúcsot döntött a kutyás mémcoin

A DOGE 80%-os árfolyam emelkedést produkált az elmúlt 24 órában, Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa kijelentette, sosem fogja eladni a viccnek szánt coint. 

A piaci kapitalizáció szerint a dogecoin ismét bekerült az első 10 kriptovaluta közé, hiszen a ma reggeli órákban újabb árfolyam rekordot döntött 0,1382 dolláron. A cikk írásának idején 0,1322 dolláron kereskednek a kriptovalutával.

Elon Musk után egyre több híresség karolja fel a mémcoinnak született kriptopénzt. Musk után az egyik legnagyobb dogecoin mániás nem más, mint az amerikai kosárlabda csapat, a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban. Cuban nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy az NBA kosárcsapat már dogecoint is elfogad fizetési lehetőségként, és a rajongók több mint 120 000 DOGE-t hagytak eddig a csapat webshopjában. Persze többen arról érdeklődtek, hogy egy ilyen híres csapat miért fogad el éppen DOGE-t, amire a tulajdonos szimplán azt válaszolta: “Mert megtehetjük.”

A dúsgazdag vállalkozó a Shiba Inu ihletésű érme mai árfolyam emelkedésére is reagált, kijelentve azt, hogy garantáltan nem fog megválni a kutyás kriptovalutától.

A dogecoin új árfolyam rekordja arra enged következtetni, hogy akár egy mémként született kriptovaluta is képes kitörni és komoly támogatottságra szert tenni. Elon Musk befolyása vitathatatlanul hozzájárult ahhoz, hogy egy mindenki által kiröhögött coinból az lett, ami. Musk azonban ma mélyen hallgatott, mégis 80%-ot emelkedett a kriptovaluta árfolyama.

A CoinMarketCap adatai azt mutatják, hogy a dogecoin közel 17 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, meghaladva ezzel a chainlink-et, a stellar-t és a bitcoin cash-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük