Szerdán valaki 1,6 milliárd dollárért vett bitcoint 5 perc alatt

Egyes újságírók és portálok úgy vélik, hogy a bitcoin árfolyama most komoly lendületet vett és stabil emelkedés várható, miután szerdán egy ismeretlen vásárló 1,6 milliárd dollár értékben vásárolt BTC-t. Ennek köszönhetően akkor alig 15 perc alatt emelkedett 8%-ot a bitcoin árfolyama, most 54300 dollár körül kereskednek a coinnal. Több kriptokereskedéssel foglalkozó elemző és cég is posztolt a vásárlásról, a Cryptoquant vezérigazgatója szerint biztosan egy bálna volt a vásárló.

A BTC ára felfelé ívelő trendet mutat

Utoljára ilyen méretű vásárlásra 2020 februárjában volt példa. Akkor Elon Musk jelentette be, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollárnyi BTC-t vásárolt. Ennek eredménye akkor egy olyan hihetetlen felívelés volt, hogy a bitcoin majdnem megduplázta az árfolyamát az ezt követő két hónapban. A mostani nagy vásárlás után a bitcoin árfolyama kilőtt majdnem 57 ezer dollárig. Itt történt egy komolyabb korrekció, de a szeptember elején lélektani ellenállási szintnek számító 52800 dollárt meg sem közelítette felülről sem az ár. Az 52800-as szintre emlékezhetünk azért a múltból. A májusi őrületes korrekciós folyamat során nagyon erős támasztási szintnek számított ez az ár.

Árfolyam

Mivel a mostani nagy vásárlást követő korrekció során sem ment a szint alá az árfolyam, mindenki arra számít, hogy egy jó darabig nem is fog eddig visszaesni. Elemzők már az 59500-as ellenállási szint megugrásáról beszélnek.  Azután már csak az április árcsúcs, a 64854 dolláros szint van hátra. Így a bitcoin már ismét 3 billió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, nagyobbal, mint a mostanában eléggé zuhanó Facebook. Amúgy is, a negyedik negyedév a kriptopiacon mindig is egy nagyon erős időszaknak számít az évben, és ez látható a kriptotőzsdéken az aktivitásban is. A Glassnode szerint ráadásul a hosszútávú befektetők sem félnek a jövőtől. Március óta 2,35 millió bitcoinnal bővítették megtakarításaikat a hosszútávú hodlerek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.