Szeretnéd megállni a helyed kriptovaluta kereskedőként? Ez a 3 eszköz segítségedre lehet

Közel 60 százalékos dominanciával úgy gondolom, leszögezhetjük, hogy jelenleg a bitcoin uralja a kriptovaluta piacot. Ezért, ha kereskedő vagy és kereskedéssel szeretnél pénzt keresni, akkor létfontosságú a bitcoin ár ingadozásainak minél pontosabb előrelátása. Bármely altcoin is képezze portfóliónk részét, több mint valószínű, hogy ára a bitcoin árfolyamához fog igazodni. A mostani árfolyamra már nincsenek akkora hatással a különféle bitcoinnal kapcsolatos „címlap sztorik”, mint 1-2 évvel ezelőtt, ezért sokan a technikai elemzésben látják a választ. Természetesen vannak olyanok is, akik megkérdőjelezik a technikai elemzés hitelességét, ezért fontos megválaszolni azt a kérdést, hogy vajon miért is működik.

A technikai elemzés igazából egy saját magát beigazoló jóslat. Tegyük fel, hogy egy sokak által használt indikátor szerint a bitcoin nem tud kitörni a 11000-es zónából, inkább esés várható. Ha a kereskedők többsége ezt az indikátort követi, akkor valóban nem fog kitörni, hiszen 11000-nél mindenki shortolni fog. A kérdés az, hogy a kriptovaluta kereskedők hány százaléka használ technikai elemzést. Erre sajnos lehetetlen választ adni, viszont ha a jelenlegi áremelkedés valóban intézményi befektetőknek köszönhető, akkor abban biztosak lehetünk, hogy ők tisztában vannak a technikai elemzés adta lehetőségekkel. Ha úgy gondoljuk, hogy érdemes foglalkozni a témával, nem árt, ha ismerünk néhány eszközt, amelyek segítenek jobb döntéseket hozni. Íme, néhány startup, amelyek az automatikus kereskedés élvonalában járnak.

ALPHANU

Az Alphanu egy kereskedő algoritmus piac, ahol az algoritmusokat profi kereskedők, alapkezelők és fejlesztők állítják össze. Az Alphanu azért jött létre, hogy egy olyan felületet biztosítson a kereskedők számára, ahol hozzáférhetnek a kereskedő algoritmusokhoz. A vállalat csökkenteni szeretné az algoritmus alapú kereskedés költségeit, hiszen idáig ez csak a nagyobb cégeknek adatott meg. Ezzel elérhetővé teszik bárki számára, hogy versenybe szálljon az óriás brókercégekkel. Amerikában a tradek több mint 85 százalékát számítógépek végzik, ezért nem kell kihangsúlyozni az algoritmusok jelentőségét. Ázsiában azonban fordított a helyzet és ezt a piacrést szeretné a vállalat kihasználni. A platform a kriptovaluta piac növekedéséhez is szeretne hozzájárulni. Ezt úgy szeretnék elérni, hogy bátorítják a kiskereskedelmi befektetőket, akik szkeptikusan viszonyulnak a digitális valuták iránt, a kriptovaluta piacban való részvételre.

Még egy eszköz a kereskedő repertoárba: MUDREX

A Mudrex kereskedő algoritmusokkal és stratégiákkal foglalkozik. A platform olyan kereskedők igényeihez igazodik, akik nem rendelkeznek előzetes adatfeldolgozással és programozással kapcsolatos tapasztalattal. A felhasználók számos kereskedő stratégia közül válogathatnak különböző kritériumok alapján (például a kriptovaluta típusa, forgalom, használat időtartama stb.). Ezen felül, a Mudrex lehetővé teszi felhasználói számára, hogy saját stratégiát hozzanak létre az oldalon található stratégiák ötvözésével. A kereskedők letesztelhetik az általuk létrehozott stratégiákat múltbeli adatok alapján. Így hasznos információkat kaphatnak az általuk létrehozott stratégiáról, lehetőséget nyújtva annak változtatására a legjobb eredmény elérésének érdekében. Az egyik legnagyobb különbség az Mudrex és az Alphanu között az, hogy a Mudrex a saját felhasználói által létrehozott stratégiákat is elérhetővé teszi, még az Alphanu kizárólag profi kereskedők stratégiáit osztja meg.

 CAPITALISE

A Capitalise a tradek automatizálására szolgáló eszköz, amely könnyen használható bármilyen adatfeldolgozással vagy programozással kapcsolatos tapasztalat nélkül is. A tradek automatizálását egyszerű szavakkal is beállíthatjuk, mint például „Vásárolj 1 BTC-t ha az ár túllépi az előző nap legmagasabb pontját és a 24 órás volumen a napi átlagnál 50 százalékkal magasabb”. A Capitalise több különböző tőzsdével is összeköthető, így a kereskedők a különböző tőzsdéken regisztrált felhasználóikkal való kereskedést egy helyről irányíthatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük