Szeretnél egy blokklánc projekt logót magadra varratni 3000 dollárért?

A Kusama Human Blockchain Project fizet azért, ha a következő tag magára varratja a projekt logóját. 

A Kusam Human Blockchain Project valamivel több, mint 3000 dollár értékű KSM natív tokent fizet annak, aki a hálózat logóját magára tetováltatja.

A tetoválás megszerzéséről a projekt felvételi bizottsága, más néven a Kappa Sigma Mu: Kusama Egyesület dönt. Kicsit úgy hangzik, mint az amerikai egyetemek hallgatói csoportjainak nevei, akik különböző görög betűket tartalmazó neveket választanak maguknak és a csoportba való bejutáshoz különféle feladatokat kell teljesíteniük a jelentkezőknek. Ez viszont nem más, mint a Polkadot blokklánc hálózatot készítő Kusamára épülő szövetség.

A tetoválásnak a Kusama hálózat kanári szimbólumát kell ábrázolnia, ami lehet vagy a teljes logó vagy pedig a Kusama genezis hash-e. A tetoválásnak tartósnak kell lennie, henna illetve matrica nem elfogadott és minimum 2,54 cm átmerővel kell rendelkeznie. A tetoválás elkészítésének időpontjában rögzíteni kell a közösség vezetőjének azonosító számát. A tagoknak pedig rendszeresen be kell mutatniuk a tetoválás igazolását.

Ez valószínűleg olyan lehet, mint a hagyományos blokklánc konszenzus mechanizmusa. A Bitcoin proof-of-work blokkláncon a Bitcoin értéke szorosan összefügg a bányászok áldozatkészségével, azaz számítási teljesítményével és az elhasznált villamos energiával. A Kusama egyesület záloga viszont a bőrfelület feláldozása, a méltóság kimutatása, amiért a jutalom nem más, mint az egyesületi tagság és természetes a pénz.

Friss kezdeményezés három taggal

Az egyesületet még tavaly decemberben alapították és jelenleg három tagja van. Az egyik tag a 23 éves Joshua Mir, akivel egy interjú is elérhető a csoport weboldalán. A kezdeményezés leírásában sok mindenről szó van, de arról nincs, hogy milyen előnyei vannak a szövetségükhöz való csatlakozásnak. Mir amúgy egy műszaki támogató mérnök Berlinben. A Parity-nek dolgozik, amely a Polkadot blokklánc kivitelezője. Ő néhány hete csatlakozott az egyesülethez, amihez természetesen magára kellett tetováltatnia a kanári logót. Mir számára a szövetség “egy technikai bemutató, amely a koordináció olyan fajtáit demonstrálja, amit egy blokklánc rendszer köré építhet.” Magát amúgy emberi orákulumnak tartja, aki a bőrét szó szerint vásárra vitte.

Azt akarjuk, hogy a Kusama sikeres legyen. Kusama tetoválásokat kapunk, ugye? Miért is tetováltatnánk magunkra?”, nyilatkozta. Eddig még egyikük sem kapott pénzt a csatlakozásért. Ha valaki ma csatlakozna, akkor 15 KSM-t kapna, ami jelenleg nagyjából 45 dollár. A 3000 dolláros befektetésről viszont a 13 tagú Kusama tanács dönt. Február 25-től az egyesületnek további öt tagot toboroznia.

A Kusama (KSM) tavaly szeptemberben került forgalomba és a coin értéke még akkor megháromszorozódott, 1 dollárról körülbelül 3 dollárra emelkedett. December közepén azonban a napi kereskedési volumen 10,5 millió dolláros csúcsról körülbelül 1,5 millió dollárra zuhant. Mir számára egyébként nem a pénzről szól ez az egész. Már évek óta szeretett volna egy tetoválást, most viszont legalább indokot is talált arra, hogy magára varrathasson valamit. Ha a Kusama projekt kudarcot vall, akkor a tetoválás egész életében emlékeztetni fogja erre az időszakra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.