Szinte naponta döntögeti a rekordokat a Shibarium

A Shiba Inu Ethereum alapú második réteges blokklánca, a Shibarium komoly mérföldkőhöz érkezett nemrég. Bevezetése óta a blokklánc tranzakciószáma megdöbbentő értékben növekszik és felhasználásának terjedése is egyre jelentősebb. Nemrég a hálózat átlépte a 100 millió tranzakciós határt, ami kifejezetten nagy lépés. A Shibariumscan nevű hálózatfigyelő adatai szerint egyébként a tranzakciók száma azóta is szépen növekszik.

A Shibarium stabil és erős ütemben növekszik

A növekedést az hajtja, hogy az átlagos 20000 tranzakciós napi számról a Shibarumon már naponta több mint 7 millió ugrott a tranzakciók száma. Ez a megdöbbentő bővülés azt mutatja, hogy 4 hónap alatt a hálózat egyre nagyobb elfogadásra tett szert és tényleg használni kezdték a felhasználók. De nem csak a tranzakciók teljes számát illetően van nagy ugrás. A blokkláncon bőven 2 millió felett van a feldolgozott blokkok száma és az összes tárcacím száma már meghaladta az 1,3 millió címet. Szerencsére a néhány hete tapasztalt, időnként 780 Gwei körüli gázdíj jelentősen visszaesett az elmúlt hetekben.

A Shiba Inu vezető fejlesztője, Shytoshi Kusama rávilágított, hogy hamarosan újabb nagy Shibarium SHIB égetés jöhet. Ezt egy X-posztra adott válaszban említette meg. Az X posztban a felhasználó megosztott egy képernyőképet, amely megmutatta a Shibarium gázdíjakból felhalmozott BONE tokenek számát. A képernyőfotó adataiból kiderül, hogy a blokklánc több mint 1,2 millió dollár értékű BONE tokent halmozott fel. A felhasználó azt javasolta, hogy a csapat a felhalmozott pénzeszközöket SHIB és BONE égetésére fordítsa. Kusama ekkor válaszolt, és azt írta, hogy a csapat csak a SHIB-et égeti majd el. Azt nem tudni, hogy mikor, de manuálisan december 15-én és 16-án is lesz még égetés.