Novogratz: Szívás medvepiacon vállalkozást építeni

Mike Novogratz a Galaxy Investment Partners CEO-ja és überbikás kriptohívő szerint a következő 2019-es ralit az intézményi kereslet felfutása fogja kiváltani.

Novogratz egy friss Financial Times-nak adott interjúban a vállalatfejlesztés nehézségeiről beszélt a medvés piacokon. Az 53 éves, korábbi Goldman Sachs partner és Fortress alapkezelő ügyvezető reménye, hogy vállalatának kriptovaluta kereskedési bankja, a Galaxy Digital, egy napon a “kriptók Goldman Sachs-a” lesz.

Az interjú során felidézte az elmúlt évet: “2017 csupa szórakozás volt, már szinte hülyének  tűnt.” 2018-ról már más a véleménye: “Ez az év nehezebb. Szívás medvepiacon vállalkozást építeni.”

És nem is jár messze a valóságtól. 2018. augusztusi bevezetése óta a Galaxy Digital részvényárfolyama 37 százalékot zuhant mióta bevezették a kanadai TSX Venture Exchange tőzsdére.

A banki üzletág vesztesége 134 millió dollárra rúgott az első negyedévben, mely mögött 85.5 millió dolláros nem realizált veszteség áll a digitális befektetések után és 13.5 milliós veszteség a kriptokereskedési üzletág. A második negyedév valamivel rózsásabbra sikerült, a Galaxy Digital nettó bevétele 35 millió dollárra nőtt, a nem realizált nyeresége pedig 44.8 millióra miközben a kereskedésből származó veszteséget sikerült 1.1 millió dollárra leszorítani.

Novogratzot ennek ellenére nem érdekli a kriptovaluták 2018-as silány teljesítménye. Számításai szerint 2019-ben újraindulhatnak a piacok ami mögött a felhajtóerő a pénzügyi intézmény kereslet lesz. Szerinte az intézmények eddig kriptovaluta alapokba fektettek, de gőzerővel azon dolgoznak hogy közvetlen kitettségük legyen a kriptopénz piacokon. “Jövő évben válik láthatóvá,” mondta. “Ez lesz az idő mikor az árak újra megindulnak.”

Tántoríthatatlan bizalma ellenére Novogratz elismerte, a kriptopénz piaci vérengzés negatívan befolyásolja a Galaxy Digital alkalmazottait is: “A szorongás szintje megnő mikor kriptók lejtmenetben vannak,” magyarázta. “A legtöbb hagyományos vállalkozásnál, [mint] a Goldman Sachs-nál nem aggódsz. Nincs egzisztenciális fenyegetés körülötted.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük