Takarékoskodás és befektetés, avagy a szingli nők pénzkezelési szokásai

Egy friss tanulmány feltárja az egyedülálló nők befektetési szokásait. 

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

Az E * TRADE Financial Corporation ma közzétette legújabb tanulmányának eredményeit. Ebből az egyedülálló vagy divatosabb nevén szingli nők pénzkezelési illetve befektetési szokásait ismerhetjük meg. A felmérést 2020. január 1. és január 10. között online végezték el olyan 25 és 44 év közötti egyedülálló nők bevonásával, akik legalább 10 ezer dollárt kezelnek online brókerszámlán. A felmérés hibahatára ± 3,20 százalék volt, 95%-os megbízhatósági szinten.

Az egyedülálló nők nagyobb érdeklődését mutatnak a kevésbé hagyományos befektetések iránt. Az egyedülálló nőket jobban érdeklik például a marihuána értékpapírok (35%). Emellett a blokklánc és a kriptovalutákhoz kapcsolódó befektetések (33%) is igen népszerűek a fiatal, szingli nők körében. Ez azért is érdekes adat, mivel általában a férfiak éreznek nagyobb vonzalmat a kriptovaluták világa iránt. Kiemelhetőek ezenkívül a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzati (ESG) befektetések (29%) is, amely a teljes népesség körében csak 18%. Öt egyedülálló nő közül csaknem kettő (37%) nagyobb valószínűséggel fektet be külföldön, mint belföldön, szemben a teljes lakossággal, ahol ez az arány mindössze 29%.

>>>Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Nem népszerű a nyugdíjas évekre való takarékoskodás

Sokan veszik ki a nyugdíjas évekre félretett pénzt. Öt egyedülálló nőből több mint kettő (43%) idő előtt megszünteti a nyugdíjtakarékossági számláját. A teljes lakosság 33%-ra jellemző a korai pénzkivétel. A kivett pénzt többek között nagyobb összegű vásárlásra (17%), sürgős orvosi beavatkozásra (15%), munkanélküli időszak finanszírozására (12%) vagy az oktatási kiadások (12%) fedezésére fordították.

Az egyedülálló nőket inkább az egyetemi tanulmányokra kért diákhitel visszafizetése (24%), illetve az egyéb tanulmányokra fordított kiadások (42%) kifizetése foglalkoztatja, szemben a teljes népességgel, ahol ez 17% és 34%.

Sok egyedülálló ember viseli az egész háztartás pénzügyi terheit a vállán, ami megnehezítheti számukra a hosszú távú pénzügyi célok felállítását és megvalósítását, amikor napi szinten próbálnak a víz felett maradni”, mondta Kerry McDermott, az E * TRADE tanácsadói szolgáltatások igazgatója.

“Azok számára, akik mégis el akarnak indulni, kritikus fontosságú egy alap létrehozása, bármennyire kicsi is az. Az idő múlásával a nőknek lehetőségük lesz vagyonuk megteremtésére, ezzel pedig a pénzügyi biztonság felé vezető útra kerülhetnek.” 

Alapvetően azonban nem egyszerű kellő alapot teremteni egyedül. Mivel még mindig igaz az, hogy a nők ugyanazokban a pozíciókban kevesebbet keresnek, mint a férfiak, így elég nehéz alacsonyabb jövedelemből takarékoskodniuk. Ráadásul nem várt kiadások bármikor keletkezhetnek, amikre a kevés félretett pénz azonnal el is megy.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.