Támadás érte a Thorchaint, 4000 ETH-nak kélt lába

A Thorchain blokklánc protokollt kibertámadás érte, amely során mintegy 4000 ethereum tűnt el. 

A Thorchaint olyan támadás érte, amely során mintegy 4000 ethereumot (mai árfolyamon nagyjából 7,5 millió dollár) loptak el az elkövetők a blokklánc kriptokereskedési protokollról – derül ki a Runebase weboldalán csütörtök este közzétett bejegyzésből.

A vállalat a Twitteren azt írta, hogy hamarosan részletesebb információkat közöl az incidensről és mielőbb megkezdi a helyreállítási lépéseket, melyekről értesíteni fogja a nagyközönséget is.

A hálózat adminisztrátorai korábban a nap folyamán egy Telegram bejegyzésben azt írták, hogy a veszteség több mint háromszorosa volt ennek az összegnek, egész pontosan 13 000 ethereum, de később módosították ezt a számot. Azt is írták, hogy a hálózatot leállították, amíg a fejlesztők vizsgálják a körülményeket és a kibertámadás súlyosságát.

“Bár a kincstár rendelkezik az ellopott összeg megtérítéséhez szükséges pénzeszközökkel, arra kérjük a támadót, hogy vegye fel a kapcsolatot a csapattal, hogy megbeszéljük a pénzeszközök visszaadását és az ezzel arányos fejpénzt” – írták az adminisztrátorok a Telegramon.

Azzal folytatta a csapat, hogy a felhasználók pénzeszközei “csak akkor lesznek elérhetőek, amikor a probléma javításra került és a hálózat újraindul”.

A Thorchain egy olyan protokoll, amely különböző blokkláncokon keresztül, közvetítő nélkül kereskedik a kriptoeszközökkel, például bitcoinnal és ethereummal. Ezt úgy éri el, hogy minden kereskedésbe bevonja a natív tokenjét, a RUNE-t. Ha például bitcoinról ethereumra akarsz váltani, akkor BTC-t cserélsz RUNE-ra, majd RUNE-t ETH-ra.

Bár a dupla csere egy plusz lépést jelent, segít biztosítani azt, hogy a Thorchain decentralizált maradjon.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.