Tanácsot ad az a kereskedő, aki 11 millió dollárt nyert a 2017-es bikafutamon

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

11 millió dollárral gazdagította pénztárcáját az a tréder, aki most technikai tanácsokkal szolgál a kezdő kereskedők számára.

Tette mindezt egy, a bitFlyer Japannek adott interjújában. Ez a tőzsde hősünkre úgy hivatkozik, mint a leghíresebbre azon kereskedők közül, akik aktívan megosztják a többiekkel ismereteiket.

Mr. European – merthogy így hívják – még egyetemi évei alatt, 2011-ben kezdte meg tevékenységét. Akkor részmunkaidős fizetését használta fel, hogy japán részvény- és devizapiacokba fektessen.

Hozzá kell tenni, hogy pont jókor szállt be. Mint mondja, ez a 2011-es tóhokui földrengés és cunami idején történt, amikor a Nikkei (Japán 225 legnagyobb részvénytársaságát tömörítő) részvényindex ára alacsonyan tartózkodott, és a japán jen is valahol 80 JPY/USD értéken mozgott.

Majdnem jövedelmező volt. Az akkori piacnak köszönhetően jókor léphettem be. Amikor a karrierem elkezdődött, több pénzem volt, és szerettem volna egy kicsit belevágni a befektetésekbe.

– mondta Mr. European.

3 évvel később, 2014-ben belépett a kriptopiacra. A bitcoint ekkor 265 dolláron kereskedték.

2015-ben elkezdte használni a bitFlyer platformját, és úgy döntött, 50.000 dollárt fektet a vezető kriptopénzbe.

2016-ban aztán az árfolyamot már 1000 dolláron jegyezték, 2017 végén pedig – mint azt jól tudjuk – túllépte a 20.000 dollárt.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte:

Nem adtam el őket minden alkalommal, ezért nem igazán tudtam, milyen maximális potenciál rejlik az eszközeimben. Mindenesetre a 2017-es lufi idején kiléptem. Olyan 500 millió jent (4,7 millió USD) fizettem adó gyanánt, nekem pedig maradt 600 millió jen (5,6 millió USD). Így elmondhatjuk, hogy legalább 1,2 milliárd jen (11,25 millió USD) bevételem keletkezett.

Ami a kriptokereskedési technikákat illeti, szerinte az alábbi három indikátort érdemes figyelni, ha a piaci árfolyamot szeretnénk meghatározni.

 1. A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) grafikonja: lehetővé teszi a kereskedő számára, hogy megfigyelhesse a volumen trendjeit. A GBTC valamivel drágább (prémium), mint a valódi BTC, és mivel a valódi BTC-t a szabályozók betilthatják, a GBTC-n erős trendeket lehet megfigyelni. A gyakorlati tanács pedig: „fontold meg a pozíciódat, ha a prémium túl magas”.
 2. A 200-napos mozgóátlag vonala: egy olyan koncepció, amely a részvénypiacokról származik, és számos kereskedő alkalmazza világszerte. A 200 nap abból az elképzelésből származik, hogy nagyjából ennyi nap áll egy évben a hagyományos kereskedők rendelkezésére. Lévén azonban, hogy a bitcoin non-stop kereskedhető, talán jobb lenne a 365-napos mozgóátlag alkalmazása.
 3. A hálózat számítási teljesítménye, a hashráta: ha egy kereskedő figyelembe veszi, mikor válik a bányászat jövedelmezővé, a hashráta kihasználásával arról is hozzávetőleges képet kaphat, mikor könyvelhet el profitot vagy éppen veszteséget.

Nem túl fényes most a bitcoin

Mr. European mindazonáltal aggodalmát fejezte ki a bitcoin legutóbbi árműveleteivel kapcsolatban, mondván, hogy azok túl lassan valósultak meg. Ugyanakkor azt is állítja, hogy a BTC egyre inkább korrelál a részvényekkel.

Végül pedig megemlítette, hogy sajnos a kriptopénzek sem menekültek meg a COVID-19 pandémia következményei elől:

„A bitcoin nem különösen kompatibilis egy pandémiával, más pénzügyi eszközök ára azonban csökken, így egyes kereskedők tekinthetnek rá befektetési lehetőségként.”

Hozzátette, „azoknak, akiket eddig nem érdekeltek a kriptoeszközök, most elkezdett megváltozni a véleményük”.

A CBDC-kkel kapcsolatban befejezőül megemlítette, hogy ezek nem kriptók, viszont szolgálhatnak „hátszélként a bitcoin számára […] Kétlem, hogy a digitalizáció leállna. Nem fogunk visszatérni az analóg valutákra” – zárta gondolatait.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.