Magánszigetre menekülnek a világ leggazdagabb emberei

A koronavírus-járvány terjedésével egyidőben megugrott a kereslet a magánszigetek iránt. Menekülnének a gazdagok a korlátozások által megbénított metropoliszokból. 

A járvány kitörése után sokan összecsomagolták holmijukat és a nagyvárosokat elhagyva vidékre menekültek. Mivel a technológia fejlődése lehetővé teszi azt, hogy a szellemi munkát végzők nagy része otthonról dolgozzon számítógépén, így nem probléma az, ha a dolgozó fizikailag nincs jelen munkahelyén. Úgy tűnik azonban, hogy néhány ember számára nem elég a nyugodt(abb) vidéki élet. Az elmúlt hónapokban ugyanis drasztikusan megnőtt a magánszigetek iránti kereslet. Na, nem a minimálbérből máról holnapra érők akarnak magánszigetet venni, hanem a globális elit, amely szó szerint elmenekülne a koronavírus-járvány és az amiatt hozott korlátozások elől.

Úri huncutságok vastag pénztárcával rendelkezőknek

A Financial Times több ingatlanügynökökkel beszélt, akik szerint a ‘magánrejtekhely’ iránti kereslet igencsek megugrott a Csendes-óceán déli részén, a Karib-térségben, valamint az Egyesült Államok és Európa távoli területein.

Trayor Lesnock, a Platinum Luxury Auctions alapítója, igangatlanközvetítője a Fidzsi-szigeteken árul egy pici szigetet, amelyet Mai-nak hívnak. A férfi szerint a világjárvány miatt az emberek átértékelték életüket és sokan úgy döntöttek, hogy elszigetelik magukat a tömegtől. “Korábban is népszerű volt a magánsziget vásárlása, de gyakran inkább egy pillanatnyi fellángolás volt. Most a COVID-19 miatt sokkal praktikusabb megoldásnak tűnik, mivel az emberek nagy része olyan helyet keres, ahol távol lehet másoktól.” 

Horse Island, nem messze az ír partoktól
Horse Island, nem messze az ír partoktól

Lesnock szigete ‘csak’ 32 hektáros, vannak viszont olyan vásárlók, akik ennél jóval nagyobbat keresnek. Írország délnyugati partjainál nemrég egy 157 hektáros sziget talált gazdára 5,5 millió euróért, amit Horse Island-nek hívnak. A szigetet értékesítő Colliers International ügynöke Callum Bain azt nyilatkozta, hogy “az emberek agyában az a folyamat játszódik le – különösen azok fejében, akik megengedhetnek maguknak egy több millió eurós ingatlant – hogy hogyan kerüljék el az embereket és izolálják magukat.”

Farhad Vladi, egy német üzletember, aki öt évtized alatt 3000 szigetet adott el azt mondta, hogy a világjárvány kereslet robbanást okozott. “Skandináviában és Kanadában az olcsóbb szigeteket úgy vásárolják meg a gazdagok, hogy nem is látták a rajta lévő ingatlant.”

Az ügynökök azt állítják, hogy azon országok partjainál található magánszigetek a népszerűek, ahol alacsony az esetszám, és kevés a haláleset. A pontenciális vevők többnyire Ausztrália, Új-Zéland és a Csendes-óceán déli részén fekvő szigeteket keresik. A Pumpkin Island, mely Ausztráliától nem messze található, nemrég került eladó sorba. Ára ‘mindössze’ 25 millió dollár. Jelenlegi tulajdonosa kifejezetten úgy hirdetette meg a szigetet, hogy “biztonságos menedék a koronavírus-járvány idején.” 

Na, amíg a gazdagok keresik a tökéletes magánszigetet, dőlj hátra, igyál egy hideg sört, és figyeld, hogy meddig kúszik fel a bitcoin ára. Ma reggel már elérte a 9600 dolláros limitet, szóval sosem lehet tudni, mikor vehetsz Te is valahol egy privát szigetet.

További érdekes cikkeink:

Kapóra jöhet a koronavírus a globális elitnek: gazdasági válság eltervezve

Globális fertőzést próbál megállítani a FED, ami veszélyes mint a koronavírus

Lehengerlő videó terjed a globális pénzügyi rendszer rákfenéréjől

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük