Amerikai kiskereskedelmi óriás nyílt kódú logisztikai fejlesztéseken dolgozik

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Egyesült Államokban piacvezető Target kiskereskedelmi óriás egy nyílt forráskódú blokklánc projekt fejlesztésén dolgozik, ami a logisztikai láncok nyomonkövetésénél hasznosulhat, írták egy hivatalos blogbejegyzésben még április 22-én.

A bejegyzés szerint a Target egy 2018-as pilotprojekt során már hasznosította az elosztott főkönyvi architektúra előnyeit a papírtermékeinek hitelesítésénél. A használt blokklánc a tesztperiódus során nyílt forráskódú és két hónappal ezelőtt felkerült a GitHubra is a “ConsenSource” adatbázisba.

A GitHub dokumentáció alapján a ConsenSource a Hyperledger Sawtooth blokklánc platformjára épült, ami a Hyperledger egyik Linux alapítványos projektje.

A bejegyzés szerint a Target egyben támogatni fogja a Hyperledger Grid-et, amit a Cargill amerikai élelmiszer beszállító multi kezdeményezett. Mielőtt a projekt elnyerte volna végleges formáját a Linux keretein belül, a Cargill elsőként mint logisztikai köztesszoftver alkalmazta a tranzakciók és más adatok rögzítésére.

>>>Webtárhely, dedikált VPS szerverek Bitcoinért Izlandon

A bejegyzés szerzője, Joel Crabb leírása szerint a vállalata komoly érdeklődést tanúsít a logisztikai blokkláncok publikusságának megőrzése mellett:

… az elosztott főkönyv implementálásának legnagyobb akadálya, hogy egyszerre több vállalat is egyetértsen abban, hogy milyen adatok kerüljenek eltárolásra a blokkláncon, illetve hogy hogyan működjön és legyen felügyelve a rendszer. Ahhoz, hogy ezt a szoros együttműködés biztosítható legyen a vállalati szervezetek között, sok vállalat – köztük a Target is – úgy látja, a vállalati blokkláncok kezdeményezéseknek nyílt forráskódúnak kell lennie.

A Cargill még január 25-én jelentette be, hogy befektetett a Hyperledger Grid-be. A Hyperledger Grid a blokklánc technológia segítségével igyekszik költségmegtakarítást elérni az ellátási lánc egyes pontjain, mint például az élelmiszerkereskedelem lenyomozhatóságánál, élelmiszerbiztonságnál és elszámolásnál.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.