Technikai elemzés: ETH – hard fork előtt, BTC – Kína újra felfedezte a Bitcoint

Szilágyi Péter, az Ethereum Alapítvány meghatározó tagja bejelentette az Ethereum hálózat hard forkjára, az ‘Isztambulra’ december 4-én kerül sor. Kína egyik nemzeti újságja pedig a címlapján propagálta a Bitcoint. Vajon milyen hatással lesz ez a fajta popularizálás az értékére?

ETH várakozások

Az Istanbul Fork-ra a 9069000. blokkmagasság után kerül sor 2019. december 4-én.

Legközelebbi támasz: 182 USD

Legközelebbi ellenállás: 201 USD

Az Ethereumnál tisztán kivehető a növekvő csatorna, jelenleg pedig épp ezen csatorna/irányvonal támaszán vagyunk, ahonnan a mellékelt ábra alapján a növekedés 203-205 USD-ig biztosított, ahol aztán a csatorna ellenállás szintjébe ütközünk. Az ETH a masszív visszaesései után végre lassacskán erősödik és itt az esély hogy újra 205 USD fölé kerüljön. Kereskedési szempontból az ether esetében long pozíció javasolt, arra pedig hogy átlépjük a 200 USD határt még a novemberi hónapban 87% esély van. További növekedésre pedig a decemberi hard fork, valamint a 2020-as év elejére ígért Ethereum 2.0 adhat okot.

Kína a nemzeti újságja címlapján propagálja a Bitcoint

A Bitcoin terén is hangulatváltozás tapasztalható. Először megvizsgáljuk a BTC értékmozgását az elmúlt két napban (november 10-11.). Mit lehet mondani? Érdekes volt.

Kína Xinhua hírügynöksége a címlapon publikált egy “Bitcoin: A Blockchain technológia első sikeres eszköze” című cikket, amely a Sino Global Capital főigazgatójának, Matthew Grahamnak a gondolatait osztja meg. A cikkben megmagyarázza a crypto területén használt leggyakoribb fogalmakat, kitér a nyitott forráskódra, a P2P technológiára, valamint a BTC tranzakciók és bányászat működési elvére. Végezetül szót ejt arról is, hogy a legnagyobb értékű kriptovaluta tendenciát mutat komolyabb áringadozásokra, és egyelőre nehéz konkrét, stabil értéket hozzárendelni.

A következő BTC/USD fejlődéselemzés során szeretnék rávilágítani az elkövetkezendő napok lehetséges forgatókönyveire. A Bitcoin jelenlegi értéke 8700 USD körül mozog. Ha megnézzük a mellékelt ábrát a tegnapelőtti 250 USD-os áremelkedést a “kínai reklám” eredményeként könyvelhetjük el. Fő célunk, hogy a Bitcoin tovább növekedjen 9300 USD-ig, mivel ezen határ átlépése után a pozitív csatorna ellenállása 9900 – 10500 USD közé húzható be. Amennyiben viszont a 8700 USD-os támasz alá kerülünk, az érték rohamosan fog esni a következő támasz zónáig, ami 8044 – 7700 USD.

Az elmúlt hat hónap statisztikájából kiinduló következtetés a support és resistance értékekre.

Következő ábránk szemlélteti a Google Trend statisztikai adatait, ami a BTC és Bitcoin címszavak a keresésekben előforduló jelentős csökkenését szemlélteti. Ebben nagy szerepet játszott a nyári masszív árcsökkenés (4500 USD/BTC).

A Bitcoin újra magára talált a kínai befektetők jóvoltából, miután elnökük Hszi Csin-ping hivatalosan elismerte a technológiában rejlő remek lehetőségeket. Meg nem erősített források szerint akár a 2017 szeptemberében kiadott Bitcoin-tilalom feloldására is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük