Technikai elemzés ETH/USD – Mire számítsunk az Isztambul hard fork után?

Az Ethereum meglehetősen érdekes időszak után van. Az idei 350 dolláros csúcsot követte a mélyrepülés, majd a folyamatos gyengülés… és bár néha-néha életjelet ad magáról a projekt és elindul a helyes irányba –  felfelé, még sajnos mindig 60%-os csökkenést regisztrálunk (jelenlegi érték: 153 dollár) az éves maximumhoz képest.

Előszó

Az Ethereum hálózat komoly mérföldkőhöz érkezett, mivel a bányászati protokoll Proof of Work (PoW) koncepcióját a Proof of Stake (PoS) fogja felváltani. Ez az esemény gyakran Ethereum 2.0 címszó alatt található meg a médiákban. A jövő héten indul az Isztambul fork, amely a biztonság, az interoperabilitás és a hálózati költségek szempontjából jelentős változásokat hoz a hálózatban (ez az utolsó frissítés a PoS átmenet előtt).

Ez a frissítés 6 módosítást tartalmaz, amelyek közül négy a platformon való bányászat költségeinek csökkentését fogja szolgálni, míg a maradék kettő a hálózat biztonságának fejlesztésére irányított.

Technikai elemzés ETH/USD

Az Ethereum piaci értéke jelenleg nem túl acélos, az idei év eleji érték körül mozgunk. A DeFi sikere sajnos egyáltalán nem tükröződik az érme piaci értékén, így hát nem maradt más, mint bízni a sikeres átmenetben az Ethereum 2.0-ra és a potenciálban, amit ez magában rejthet.

Az általános vélekedés az, hogy az Ethereum 2.0 a kriptovilág legnagyobb nehézségét, problémáját – a skálázhatóságot – fogja kiküszöbölni. A piac értékalakulásait nagyban befolyásolja a Bitcoin értéke. Az Ethereum csoportja azonban rávilágított, hogy a Bitcoint manapság szinte csak értéktárolás céljából használják. Ezzel ellentétben az Ethereum egy decentralizáltabb ökoszisztéma, amely mindenféle decentralizált pénzügyi szolgáltatást nyújt, amelyek egyértelműen jobbnak bizonyulnak, mint a hagyományosok.

Nem is olyan meglepő talán, hogy pont ezen kijelentéseik után az Ethereum fejlesztőcsoportja komolyan propagálja a leendő áttérést, és fényesebb jövőt jósolnak projektjüknek.

FIGYELEM: Ezen cikk nem tartalmaz direkt befektetési tanácsokat. Minden befektetés előtt ajánlott saját analízist végezni, és befektetés előtt minden esetben mérlegelni a lehetséges rizikók forrásait és mértékét.