Technikai elemzés LTC/USD, LINK/BTC – Fontos támaszértékek elé érkezünk

A mai nap terítékére az idei évben „nagyot menő” két érmét nézzük meg közelebbről. A nyári mélyrepülés sajnos kiradírozta a hasznok nagy részét, de úgy fest a technikai elemzés segítségével előre látható a pont, ami ugródeszkaként szolgálhat.

Technikai elemzés LTC/USD

A tegnapi napot a Litecoin 45,47 dollárnál kezdte, amit egy kisebb csökkenés követett 43,71 dollárra. Az érme jelenlegi értéke 44,75 USD, új heti támaszvonal alakult ki.

Most 30 dollárt kapsz, ha előfizetsz a TradingViewre! | LTC/USD 15 perces chart

A mellékelt ábrán megfigyelhető az említett támaszérték csatornájának kialakulása 44,66 – 45,17 dollár között, amely az előző kisebb növekvő ciklusnak köszönhetően tolódott magasabbra. Valószínűleg az ár a kisebb korrekció után majd lassan növekedni fog, több fontos ellenállási pontot átlépve egész az ellenállás érték csatornájának csúcspontjáig.

Az első komolyabb ellenállást 45,17 dollárhoz húzzuk be, amelyre az ellenállás csatorna kiindulópontjaként tekintünk. Ezen pont áttörése azt is jelentené, hogy a támaszérték feljebb kúszik és a csökkenés esetén az nagyon fontos, hogy hol is van az a pont, ami megállíthatja az esetleges lavinát, ezt mi 48,46 dollárhoz húztuk be. Jelenleg azonban az a legfontosabb, hogy a bikák a jelenlegi támaszvonalat megerősítsék és bebiztosítsák az utat felfelé.

RSI mutató

Az RSI mutatója „túlvásárolt” pozíciókra mutat, és visszaesésre számít. A visszaesés persze idővel várhatóan csökken, de a helyzetet bonyolítja a Litecoin pillanatnyi visszaesése a heti támaszértékre.

Technikai elemzés LINK/BTC

Keddre a Chainlink elérte a 29 215 sat értéket, már 19 nap óta folyamatosan csökken az érme értéke. A legmagasabb ponton 36 668 sat értékű kriptovaluta árának alakulása az ábrán is megfigyelhető. A gyengülés azonban tovább folytatódott, jelenleg sajnos 28 838 sat körül mozog a Chainlink értéke.

Most 30 dollárt kapsz, ha előfizetsz a TradingViewre! | LINK/BTC napi chart

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a projekt továbbra is a medve trendet követi és további csökkenés várható. A heti támaszérték („valamikor majdcsak fordul a kocka” alapon) azonban már okot adhat a bikáknak egy komolyabb támadásra és segítő jobbot nyújthat egy amúgy nagyon ígéretes, elismert projekt renoméjának visszaszerzésében.

A technikai elemzésemből kiindulva két fontos támaszértéket találtam, ami okot adhat egy lehetséges bullish forgatókönyvre a közeljövőben. Az első ilyen pont a 27 214 szatosi érték. A két lehetséges pont közül én ezt tartom valószínűbbnek, mivel innen várhatóan újabb visszaesés jósolható a növekvő trendvonal alatt. Hasonló módon láttuk ezt a korábbi ciklusokban is, amelyek az ár visszatérést eredményezték a 34 306 szatosi értékhez. Most jöjjön a hardcore forgatókönyv miszerint a  27 214 szatosi támaszérték elesik és meg sem állunk 22 670 szatosiig, aminek viszont már kötelezően ki kellene tartani és okot adhat nagyobb méretű vásárlásra a nagyhalak részéről is.

RSI mutató

Amennyiben megfigyeljük az RSI mutatóját szembetűnő a vásárlási zóna kialakulása a támasz érték csatorna csúcspontja köré a LINK/BTC páron. Ezzel a mutatóval együtt már három támaszérték zóna alakult ki, ami számomra bizakodásra ad okot, növekedést jósol.

Tekintsd meg korábbi elemzéseimet is: https://www.bitcoinbazis.hu/author/jan-k/

FIGYELEM: Ezen cikk nem tartalmaz direkt befektetési tanácsokat. Minden befektetés előtt ajánlott saját analízist végezni, és befektetés előtt minden esetben mérlegelni a lehetséges rizikók forrásait és mértékét.