Tegnap elindult a Voice decentralizált közösségi média platform

Több hónapos késés után tegnap végre elstartolt a Block.one fejlesztette közösségi média platform, a Voice. 

Tegnap, július 4-én az amerikai függetlenség napján hivatalosan elindult az EOS alapú Voice platform. Korábban úgy tűnt, hogy a decentralizált közösségi média felületből nem lesz semmi, szombaton viszont végre megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt.

Mostantól bárki feliratkozhat, és böngészhet a felületen, amely lényegében a Facebook vagy a Medium decentralizált változata. Azoknak viszont, akik tartalmat szeretnének megosztani a platformon, augusztus 15-ig regisztrálniuk kell magukat. A Voice korábban elindult a vártnál, hiszen a béta tesztelésnek csak augusztus 15-én lett volna vége.

Salah Michael Zalatimo vezérigazgató azt írta a Voice üdvözlő üzenetében: Hello Világ.”

Zalatimo úgy nyilatkozott, hogy “nem tudtunk várni, korábban megnyitottuk.” Majd hozzátette, hogy “a platform célja az átláthatóság, a hitelesség és az emberiesség visszahozása a közösségi médiába.”

A Voice platform tokenekkel jutalmazza a felhasználókat a minőségi tartalmak megosztásáért, ezáltal kívánja ösztönözni a pozitív és valós bejegyzések írását. A Voice fejlesztője nem más, mint a  Block.one, amely 4 milliárd dollárt gyűjtött össze az EOS protokoll fejlesztéséhez. A Voice eredetileg az EOS nyilvános blokklánca számára készült, de most a protokoll privát verzióján fut.

Késleltetett indítás

A Voice elindításával kapcsolatban számos információ látott napvilágot, így nem lehetett pontosan tudni, hogy mikor is startol el. A Block.one először 2019. júniusában jelentette be a Voice létrehozását, amelyet 2019 őszén akart piacra dobni. 2020 márciusában a Block.one további 150 millió dollárt rakott a projektbe, 2020 június elején pedig bejelentette, hogy az USA legnagyobb ünnepén, július 4-én elindítja a felületet.

A Block.one vezérigazgatója, Brendan Blumer ezután kijelentette, hogy átadja a gyeplőt a Voice vezérigazgatójának, Zalamito-nak. Végül a Voice levált a Block.one-ról, és külön vállalat lett.

Zalamito tegnap azt írta, hogy “őszre nagy dobással készültünk, de a dolgok megváltoztak. A világ megváltozott. Úgy döntöttünk, hogy megnyitjuk platformunkat, és arra kérjük a közösséget, hogy vegyen részt a kivitelezési folyamatban.”

Mivel mostanság egyre több vállalat bojkottálja a Facebookot, a Twitter pedig Donald Trump-pal csatázik, a Voice most előnyre tehet szert, és a már meglévő közösségi média felületek komoly ellenfele lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.