Telekocsi és okosparkolás: e területeken tervez blokkláncosítani a Siemens

Az önmagát az elektromos autók, automatizáció és digitalizáció globális bajnokának tituláló Siemens ipari óriás blokklánc technológiai megoldások integrálásán dolgozik a tömegközlekedés, különösen a telekocsi szolgáltatások területén.

A Siemens Corporate Technology bejelentése szerint elsősorban a Siemens Mobility alkalmazásnál integrálná a blokkláncokat (De mi is az a blokklánc?), ami a Siemens telekocsi leányvállalata.

A Siemens más területeken is kamatoztatná a közlekedés terén a blokkláncokat, mégpedig az okosparkolás területén, aminek megoldását a Bosch 2019 Connected World konferencián mutatta be.

A logisztika, ellátási láncok és a gyártási folyamatok szintén blokkláncosíthatók amire a Siemens vállalati, engedélyköteles elosztott főkönyvet használna a Bitcoint és más digitális pénzt jellemző nyilvános blokkláncok helyett.

Egy friss Grand View Research által közölt jelentés szerint a blokklánc és a digitális technológiák óriási lökést adnak a globális szállítmányozási rendszereket használó szektoroknak. A jelentés becslése szerint a globális szállítmányozási rendszer piaca 2025-re eléri a 198.82 milliárd dollár aminek átlagos növekedési 16.2%-os lesz.

(Készült a Forbes cikke alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük