Teljesen leáll a Binance

Holnap hajtja végre a Binance a rendszerfrissítést. A ki- és a beutalások valamint a kereskedés is szünetelni fog.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

6-8 óra

A Binance kriptotőzsde újabb közleményt tett elérhetővé az oldalán. Ezek szerint holnap, azaz május 15-én kerül sor a tervezett rendszer frissítésre. Ez idő alatt a ki- és beutalások valamint a kereskedés is szünetelni fog.

A frissítésre azért van szükség, mert a kriptotőzsdét több, mint egy héttel ezelőtt meghackelték és a forró tárcájából, több mint 7000 bitcoint közel 40 millió dollár értékben lovasítottak meg.

A Binance előreláthatólag 6-8 órányi leállást prognosztizál, de ez az intervallum akár nagyobb is lehet, UTC szerinti 03:00-kor kezdik meg a frissítést.

Changpeng Zhao a Binance igazgatójának tweetje szerint:

Ahogy a frissítéssel elkészülünk egy újabb közleményben fogjuk ezt tudatni, valamint a felhasználóinknak biztosítunk egy 30 perces időablakot arra, hogy visszavonják ügyleteiket, ki- vagy beutaljanak és minden a felhasználói profilban elérhető funkciót használhassanak a tőzsde újraindítása előtt.

Az igazgató szerint a leállás alatt ugyanúgy két óránként fognak frissíteni, ahogy máskor is szokták ezt tenni.

A hackerek is olvassák

A Binance eddigi nyílt kommunikációját, kissé visszafogottabban folytatják, mivel tudják, hogy a hackerek is olvassák az összes postjukat illetve megnézik az AMA-kat (Ask Me Anything), ami nyilván rossz hatással lehet a biztonsági fejlesztések hatékonyságára.

Changpeng Zhao korábban élőben válaszolt a támadás után a felhasználókban illetve az érdeklődőkben felmerülő kérdésekre. A közönség pozitívan reagált a Binance és Zhao kommunikációjára az esettel kapcsolatban, miközben a hackelés utáni napok eseményei elég ködösek maradtak, illetve a Zhao által felvetett blokklánc reorganizáció – amit később elvetett – sem nyerte el a közösség támogatottságát.

A Coinmarketcap szerint a Binance a kereskedési volumen alapján jelenleg a második helyen rangsorolt kriptotőzsde, az elmúlt 24 órában több, mint 87%-os emelkedés tapasztalható a kereskedésben.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.