Már lehetséges akár egy Tesla vásárlása bitcoinnal

A kriptovaluta egyre szélesebb körű használatát jelzi, hogy a közelmúltban megtörtént a második Tesla vásárlása bitcoinnal.

Néhány héttel ezelőtt komoly érdeklődés övezte az első Teslát, amit bitcoinnal vásároltak. Az Auto-Outlet nevű finn luxusautókat árusító vállalkozás jóvoltából már a második Teslát értékesítették, ezúttal egy prágai vásárló számára.

Buy Bitcoins with Credit Card

A Tesla és a bitcoin sikeres együttműködése

Az Auto-Outlet nemrégen kezdte meg a bitcoin fizetések elfogadását a luxuskollekciójuk modelljeinek vásárlása során. Az egyik ilyen vétel éppen egy Tesla Model S P90D volt, egy Prágában élő pár rendelése, közel 200 000 euro értékben. A bitcoin egyik legfontosabb előnye a többi hagyományos fizetőeszközzel szemben, hogy képessé tesz ekkora összegek mozgatására, ráadásul mindezt csupán percek alatt.

Mindenesetre az, hogy az Auto-Outlet elindította a bitcoin fizetések elfogadását, nem éppen tipikus hozzáállás. A luxuscikkek piacán meglehetősen kevés olyan céggel találkozhatunk, akik elfogadják a kriptovalutát. Azonban a Tesla Model S eladása éppen azt bizonyítja, hogy ez is egy új potenciális piac lehet a bitcoin számára.

A jövőben egyre természetesebbé válik akár egy Tesla vásárlása bitcoinnal

Látszólag egyre növekszik azoknak a száma, akik érdeklődést mutatnak akár egy Tesla vásárlására is a jövőben.

Az első Teslát ugyancsak az Auto-Outlet adta el még 2016 májusában. A cég elnöke, Miika Toivonen a következőt nyilatkozta:

„A világ gyorsan változik, és mi a változások élén akarunk lenni. Éppen ezért kezdtük el az elektronikus autók értékesítését már évekkel ezelőtt. Ugyanebből a megfontolásból természetesnek tartottuk azt is, hogy mi legyünk az elsők, akik itt Finnországban elfogadják a bitcoin fizetéseket.”

Bitcoinnal már nemcsak a vásárlás lehetséges, hanem akár a Tesla tömeggyártásra szánt Model 3 előrendelését is lehetővé teszi. Ennek jelentősége abban mutatkozik meg, hogy az egykor komoly felhasználási gátak fokozatosan leomlani látszanak, és a bitcoin egyre szélesebb körű felhasználására sarkallja a tulajdonosokat.

Ezzel a Tesla is csatlakozott azoknak a cégeknek a sorába, akik a „dolgok internete” (Internet of things) részei. Az idei év különösen meghatározó lehet a bitcoin és a blokklánc életében, épp ezért a Tesla csatlakozása mindenképp pozitív jel a piac részére is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük