Tetemes pénzbírságot kap az, aki nem oltatja be magát

A Connecticut állambeli Hamdenben található Quinnipiac Egyetem pénzbírsággal és az internet elvesztésével bünteti a diákokat, ha nem tartják be az oltási szabályokat.

Az amerikai egyetemek országszerte újabbnál újabb extrém szabályokat fogadnak el az oltási kampány előmozdítására  és büntetik a diákokat, ha nem tartják be a szabályokat.

A Quinnipiac Chronicle szerint a Quinnipiac nem oltott diákjait heti 100 dollárral kezdődő pénzbírsággal fogják büntetni. A díj minden héten 25 dollárral emelkedik, egészen 200 dollárig. Ez azt jelenti, hogy a félévre vetítve a bírságok összege elérheti a 2275 dollárt.

A be nem oltott diákok az intézmény internetéhez sem férhetnek hozzá, ha szeptember 14-ig nem tesznek eleget a szabályoknak. A bírságok kiküldését csak akkor állítja le az egyetem, ha a diák benyújtja az első dózis beadásáról szóló igazolását. A hallgatóknak viszont ezután is hetente kötelezően tesztelni kell, egészen, egészen a második oltás után két héttel.

Ráadásul az oltás nem garantál nagyobb szabadságot. Az iskola függetlenül a diákok oltási státuszától kötelezővé teszi a maszkhasználatot.

Országszerte más egyetemek is bevezettek különféle, oltáshoz köthető szabályokat a diákok számára, többek között a Kaliforniai Állami Egyetem, a Kaliforniai Egyetem, a Rutgers Egyetem, a Virginiai Egyetem és a Columbia Egyetem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük