A Tether fogta magát és egy csettintésre 500 millió USDT-t kitörölt a létezésből

Két nappal ezelőtt a Tether cég 500 millió USDT stabilcoint szépen csendben megsemmisített.

Pillanatok alatt 500 millió USDT-vel csökkent a Tether kínálat

Két nappal ezelőtt a stabilcoin prolongált vesszőfutása egy újabb fordulatot vett ugyanis a Tether Limited, az USD-hoz rögzített tether stabilcoin kibocsátója és forgalmazója 500 millió USDT-t kivont a forgalomból és megsemmisített.

Az OmniExplorer.info blokklánc adatai azt mutatják hogy a Tether 500 millió USDT-t utalt egyik saját címéről egy másik címre, amelyet a cég honlapja úgy azonosít, mint hivatalos USDT kibocsátó cím. Amint a tranzakció megerősítése került, a kibocsátó cím elutasította a tokeneket ami lényegében annyit jelent, hogy a tokenek kivonásra kerültek és megsemmisültek.

A Tether fogta magát és 500 millió USDT-t kitörölt a létezésből

A Tether fogta magát és 500 millió USDT-t kitörölt a létezésből

Kibocsátom majd csendben megsemmisítem – az új trendi

A Tethernek úgy látszik leesett hogy az akciójával újból magára vonja a kriptoközösség gyanúját és kérdéseit miután a stabilcoin piaci kapitalizációja 29 százalékkal zuhant a Bitfinexxel közös tiltott kereskedési praktikák és a csőd gyanúja miatt. A pletykák eloszlatása érdekében és a tokenár további zuhanásának megakadályozása érdekében a Tether a következő közleménnyel jött ki:

“A múlt hét során a Tether lényeges mennyiségű USDT stabilcoint vont ki a forgalomból. Ezzel összhangban a Tether megsemmisített 500 millió USDT-t a Tether saját walletjából és a fennmaradó maradék USDT-t (körülbelül 466 milliót) felkészülési intézkedésként jövőbeli USDT kibocsátásokra használja fel. A Tether kibocsátási és bevonási gyakorlata a Tether fehér könyvében lett részletezve és a kibocsátások és a bevonás egyaránt transzparensen követhető az Omni blokkláncon.”

Folyamatosan veszít befolyásból a Tether a szabályozott stabilcoinokkal szemben

Október 9-én a Tether piaci kapitalizációja még 2,8 milliárd dollár volt. A tether (USDT) a kriptokereskedők és befektetők kedvelt USA dollárhoz rögzített kriptovalutája volt sokáig, de azóta a piaci kapitalizációja két milliárd dollár alá zuhant mivel a szabályozott stabilcoinok új hulláma folyamatos pozícióvesztésre kényszeríti a céget.

Ezidáig a stabilcoin 29% ot vesztett értékéből majd még további esést produkált miután a Coinbase a héten bejelentette, saját stabilcoin indítását tervezi USDC néven. Kezd nyilvánvalóvá válni hogy a kereskedők a napokban és hetekben váltják át USDT eszközeiket amerikai dollárra vagy más stabilcoinokra, olyanokra, amelyek gyanúktól, pletykáktól és összeesküvés elméletektől mentesek. Összességében a Tether több mint 800 millió USDT-t vont ki a forgalomból és a két nappal ezelőtti akció után a tether saját coinjainak száma 467 millió dollárra esett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük