A Tether 792 millió dolláros kapitalizációval uralja a Polygon stabilcoin piacát

A Tether USDT-je dominálja a Polygon stabilcoin piacát, amelynek piaci kapitalizációja már 1,5 milliárd dollárra nőtt.

A Polygon stabilcoin piaci kapitalizációja jelentős növekedést mutatott ebben a negyedévben. A legfrissebb Messari jelentés szerint az Ethereum Layer 2 megoldás stabilcoin piaci kapitalizációja 1,5 milliárd dollárra emelkedett. Ez 19%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

A stabilcoinok térhódítása a Polygonnal

A Tether megerősítette vezető szerepét a Polygon stabilcoin piacán. A Messari jelentése szerint piaci kapitalizációja 29%-kal nőtt, elérve a 792 millió dollárt. Ez a teljes stabilcoin piaci kapitalizáció 53%-át teszi ki a hálózaton.

A Polygon stabilcoin elfogadásának növekedését számos jelentős esemény is támogatta az időszak során. Például áprilisban a Sony Bank kísérleti projekteket indított a stabilcoinok használatára a Polygon blokkláncon, hogy felmérjék azok potenciálját a Sony csoport digitális értékesítési rendszereiben, beleértve a videojátékokat is.

Ezen kívül a belga Settlemint technológiai vállalat bejelentette, hogy stabilcoint fejleszt a Polygont használva, ami tovább erősíti a Layer 2 hálózat növekvő jelentőségét a stabilcoin ökoszisztémában.

„A Polygon stabilcoin piaci kapitalizációja 1,5 milliárd dollárra nőtt, ami 19%-os növekedést jelent negyedévről negyedévre. Az USDT vezető stabilcoin pozícióját tovább erősítette, piaci kapitalizációja 29%-kal nőtt, elérve a 792 millió dollárt, ami a teljes stabilcoin piaci kapitalizáció 53%-át teszi ki.”

A Polygon ökoszisztéma fellendülése: Gaming, DeFi és NFT-k szárnyalása

A Polygonon az első negyedévben a gaming szektor is virágzott. A Messari megfigyelte, hogy a platformon a játékhoz kapcsolódó napi aktív címek száma negyedévről negyedévre 1615%-kal nőtt, elérve a 207 000-es számot.

Emellett a napi játék tranzakciók száma 469%-kal nőtt negyedévről negyedévre, és elérte a 734 000 tranzakciót. A gaming tevékenység növekedését elsősorban a MATR1X-hoz köthető MATR1X FIRE játék óriási népszerűsége váltotta ki.

A játékszektoron túl a Polygon decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztémája is jelentős növekedést mutatott, a napi aktív DeFi címek száma 67%-kal nőtt negyedévről negyedévre, elérve az 50 000 címet.

Bár az NFT-k és a közösségi szektor aktivitása is növekedett, ezek mérete a Polygon ökoszisztémájában továbbra is viszonylag kisebb maradt a játékszektorhoz és a DeFi-hez képest az adott időszakban.